Degenen van jullie die OMF al langer volgen hebben de naam van Naziema vast al vaker voorbij zien komen. Naziema blogt zelf op Toetjestafel.com en stuurt regelmatige zoete zaligheden in om te publiceren op OhMyFoodness. Voor jullie hartstikke leuk natuurlijk, want hoe meer zoetigheid hoe beter toch? Deze keer stuurde ze Kaneelbites met roomkaasglazuur in en oh boy… het is maar goed dat ik niet alle ingrediënten in huis heb op dit moment want ik zou helemaal los gaan.

Wat heb je nodig? (34 stuks)

Voor de kaneelbites:

 • 115 gram roomboter + extra
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 15 gram maizena
 • 2 eieren
 • 1 theelepel kaneel + extra
 • 115 gram lichtbruine basterdsuiker + extra
 • 1 eetlepel vanille aroma

Voor het roomkaasglazuur:

 • 100 gram poedersuiker
 • 25 milliliter melk
 • 50 gram roomkaas
 • 1 eetlepel vanille aroma

We beginnen met het maken van de kaneelbites!

1. Klop de boter met de suiker romig en klop vervolgens de eieren één voor één door het boter-suikermengsel.

2. Schep met een houten lepel het bakmeel, maizena en de kaneel in delen bij het beslag. Als laatste voeg je de vanille aroma toe.

3. Bak het beslag af in een cakepopmaker*.

4. Voor het roomkaasglazuur meng je alles met een mixer door elkaar. Zet dit apart.

5. Smelt wat roomboter in een kommetje. Pak een andere kom en mix de extra basterdsuiker en de kaneelpoeder. Ik gebruik een mix van lichte en donkere basterdsuiker.

6. Doop de cakebolletjes eerst door de gesmolten roomboter en vervolgens door de kaneelsuiker.

7. Versier de cakebolletjes met het glazuur of doe het glazuur in een apart bakje zodat je gasten zelf hun kaneelbites kunnen dippen in het glazuur.

*Geen cakepopmaker?
Wanneer je geen cakepopmaker tot beschikking hebt maak je van het cakebeslag één grote cake. Na afkoeling van de cake verkruimel je deze en schep je het roomkaasglazuur door de cakekruimels. Vorm vervolgens balletjes van het plakkerige cakemengsel met je handen en rol ze door de kaneelsuiker. De kaneelbites worden dan wel wat steviger van textuur.

Stuur je recept voorzien van een foto in naar OMF en wie weet verschijnt jouw gerecht binnenkort ook op de blog!

kaneelbites

kaneelbites

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.