Rondom de Kerst wordt er vrijwel alleen maar gedacht aan het kerstontbijt en het kerstdiner. Nu zijn dat natuurlijk ook de momenten waarop je tijdens de feestdagen uitpakt, maar ik vind het net zo belangrijk om te zorgen voor iets lekkers bij de koffie. En daarom ging ik aan de slag met het maken van een winterse koffiesnack. Uiteindelijk kwam daar deze chocolade-kaneel bundt cake uitrollen en met een beetje poedersuiker smaakt deze cake niet alleen feestelijk, maar ziet ‘ie er ook zo uit! Het idee voor dit recept komt van de Amerikaanse blog Epicurious.com.

Wat heb je nodig? (± 16 plakjes)

  • 250 milliliter kokend water
  • 90 gram cacaopoeder
  • 260 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 430 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 55 gram zonnebloemolie
  • 2 theelepels kaneel
  • garnering: poedersuiker

1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een tulbandvorm in met een beetje olie. Heb je geen tulbandvorm dan kun je ook een gewone (grote) cakevorm of springvorm gebruiken.

2. Los de cacaopoeder op in het kokende water.

3. Doe de bloem samen met het zout in een kom en voeg hier ook de bakpoeder en de kaneel aan toe. Schep het geheel even om.

4. Doe de zonnebloemolie samen met de vanille-extract en de bruine suiker in een kom en klop dit met de mixer tot één geheel. Voeg een voor een de eieren toe en blijf doorkloppen.

5. Doe de helft van de droge ingrediënten bij het ei-mengsel en klop dit goed door. Voeg vervolgens de chocolade’melk’ toe en de rest van de droge ingrediënten. Klop alles tot een glad beslag.

6. Schenk het cakebeslag in de tulbandvorm en bak de cake in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Check of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar.

7. Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze serveert. Garneer tot slot met poedersuiker.

Chocolade-kaneel Bundt Cake

Chocolade-kaneel Bundt Cake

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

12 reacties

  1. Susanne

    Ik had echt nog nooit gezien dat je een cake maakte met een groot deel kokend water, weer wat geleerd haha. Ik vind vaak de kerst zoetigheden het lekkerst haha. Kan er uren naar kijken en zoeken op internet!

    Beantwoorden
  2. Mirjam

    Ziet er lekker uit! Bij bundt cake moet ik altijd aan die film my big fat greek wedding denken. Was zo grappig….

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.