Al eerder plaatste ik een recept voor quesadilla’s, maar deze kip quesadilla’s wijken er toch wel een stuk vanaf. Sowieso beschouwde ik het eerste recept meer als een lunchgerecht, terwijl het recept dat ik nu met jullie ga delen perfect is al snack of als bijgerecht bij het diner. In ieder geval is het maken deze kip quesadilla’s ontzettend makkelijk en kost het je helemaal niet zoveel tijd. Dankzij de neutrale smaken zal dit gerecht waarschijnlijk bij iedereen wel in de smaak vallen. Wij zijn er in ieder geval gek op.

kip quesadillas

Wat heb je nodig? (3 quesadilla’s)

  • 6 tortillawraps
  • 2 kipfilets
  • een klein blikje maïskorrels
  • geraspte kaas
  • cajunkruiden

1. Verwarm de oven voor op 50°C.

2. Bestrijk de kipfilets met een beetje olijfolie en leg ze onder de grill. Grill net zolang tot de kipfilets gaar zijn en pluk ze uit elkaar met een vork. Bestrooi de geplukte kip met cajunkruiden. De hoeveelheid kruiden hangt af van wat jij lekker vindt. Wil je het pittig, gebruik dan extra veel kruiden.

3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en leg hier direct een tortillawrap bovenop.

4. Verdeel de geraspte kaas rijkelijk over de wrap en verdeel vervolgens de mais, de kip en nog een beetje kaas erover.

5. Dek de tortillawrap af met een andere wrap zodat de vulling tussen twee wraps in komt te liggen. Bak de quesadilla aan weerszijden tot de wraps goudbruin zijn gekleurd en de kaas goed is gesmolten.

6. Terwijl je de andere bakt kun je de al gebakken quesadilla’s warm houden in de oven.

7. Snijd de quesadilla’s in puntjes en serveer ze op een leuk bord of in een mandje.

Deze kip quesadilla’s zijn erg lekker om te serveren met guacamole en een schepje zure room. Uiteraard kun je er ook een kruidige knoflooksaus bij maken, wat jij lekker vindt. Ze zijn ook erg lekker wanneer je ze dipt in de Mexicaanse tomatensoep van vanochtend!

Mocht je de quesadilla’s iets pittiger of gewoon meer gevuld willen, kun je ervoor kiezen om een pepertje, paprika’s en desnoods een uitje aan de vulling toe te voegen. In feite kun je er eindeloos mee variëren en dat maakt deze kip quesadilla’s tot een leuk en makkelijk gerecht om te maken.

kip quesadillas

kip quesadillas

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.