Een goed feestje is wat mij betreft niet compleet zonder warme snacks. Begrijp me niet verkeerd hoor, een stukje taart op zijn tijd vind ik heerlijk, maar ik kan helemaal losgaan op schalen hapjes tijden feestjes ha ha. Een paar weken geleden maakte Tim kipkluifjes in mosterdmarinade als weekendsnack en hoewel de marinade totaal niet lekker rook, was het eindresultaat verrassend lekker! En het is eens iets anders dan de eeuwige barbecuemarinade!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram kipkluifjes
  • 3 eetlepels pittige mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel Worcestershiresaus
  • peper en zout

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en doe de kipkluifjes bij de marinade in de kom.

2. Schep alles even goed om zodat iedere zijde van de kip is voorzien van een laagje mosterdmarinade.

3. Dek de kom af met aluminiumfolie en laat de kip minimaal twee uur in de koelkast marineren.

4. Haal de kip een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

5. Verhit een droge koekenpan en bak hierin de kipkluifjes om en om in een paar minuten gaar.

Vergeet de servetjes niet op tafel te zetten!

Kipkluifjes in mosterdmarinade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.