Eigenlijk is dit geen recept te noemen, eerder een suggestie! Ik had zin om lekker wat te bakken en kwam met dit ideetje. Het resultaat was zo lekker, dat ik hem met jullie wilde delen.
Let op, dit is érg makkelijk! ;-)

Ik maakte hier een kleine cake in een kleine bakvorm, deze kocht ik bij Dille en Kamille, maar de cake is natuurlijk ook in een gewone vorm te maken. Voor de cake gebruik je een mix naar keuze of natuurlijk ons basisrecept. Vet de vorm in en bedek de onderkant met Kitkatreepjes. Bedek deze laag met een laag beslag, daarop weer Kitkat en zo ga je verder.
Op de bovenkant strooide ik nog wat gehakte Kitkats, voor een leuk resultaat. Zoals je op de foto ziet, had ik nog wel wat guller kunnen zijn met de Kitkat.
Het is een leuke en lekkere variant op de gewone cake. De Kitkat binnenin zorgt voor een crunchy en verrassend effect. Zeker een aanrader!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Nokkie

  Bedankt voor het idee.
  Ik heb nog een vraag:
  welke maat bakvorm is het, die met een lengte van 14 cm?
  ( Dille & Kamille hebben er verschillende, o.a.
  Afmetingen 8,5 x 5,5 x 3,5 cm.
  Afmetingen 11 x 8 x 5 cm.
  Afmetingen 14 x 7 x 5 cm.)

  Beantwoorden
   • Nokkie

    Mooi! Ik ben al een tijdje op zoek naar recepten voor mijn mini-cakebik van rond de 14/15 cm en kan bijna niets vinden.
    Dank je wel voor je snelle reactie.
    Als ik jouw basisrecept wil gebruiken, voor de kleine cakevorm, wat zijn dan de hoeveelheden van de ingrediënten?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.