Mijn oven gebruik ik niet alleen om in te bakken, maar ook als opbergruimte. Ik heb dit van mijn moeder overgenomen, het is namelijk onwijs handig om je ovenspullen (bakplaten, ovenschalen en andere spullen) in je oven zelf te bewaren! Toen ik weer eens de hele boel eruit haalde om de oven voor te verwarmen, bekeek ik mijn muffinvorm eens goed. Hij lag ondersteboven en ik bedacht me, wat zou ik hiermee kunnen?

Ik had nog een bakmix voor speculaaskoekjes in de kast liggen en begon een experimentje. Ik vette de onderkant van de muffinvorm in en maakte het deeg voor de koekjes. Ook had ik nog kleine chocolatechips, dus die kneedde ik er ook doorheen. Ik maakte platte ronde koekjes. Dit kan met een uitsteker of bijvoorbeeld de bovenkant van een glas, maar ook gewoon met je handen. Deze plaatste ik op de muffinvorm zoals op de foto. Ik bedekte niet alle stukken van de vorm, omdat ik niet wist of dit goed zou gaan.

De tijd die op de bakmix stond voor ‘gewone’ koekjes heb ik aangehouden voor deze bakjes. Dit bleek prima te zijn, voor deze mix gold een baktijd van 13-15 minuten. Nadat ik de vorm uit de oven haalde heb ik de bakjes 10 minuten laten afkoelen op de vorm zelf, daarna heb ik ze ervan afgehaald en ze rechtop op een rooster volledig laten afkoelen en dit was het resultaat;

Leuk toch? Een eetbaar bakje! Hier kun je natuurlijk van alles in serveren, maar het lekkerst leek mij; IJS! Dat ziet er toch heerlijk uit?

Welke aparte/creatieve dingen heb jij wel eens gedaan met je keukenspullen?

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 1. Fatima

  Wow haha hoe bedoel je creatief nadenken. Dat heb je echt goed gedaan! Zou je er ook gesmolten choco overheen kunnen doen? Om ook dat soort bakjes te kunnen maken of is dat niet zo’n handig ideetje :p

  Beantwoorden
 2. Florieke

  Wow, wat superieur, ook bijvoorbeeld voor een kinderfeestje, dat je er dan dingen bijzet die ze er zelf in kunnen doen! Chapeau

  Beantwoorden
 3. nirosha

  leuk! Ik heb dit weleens gedaan met een sneetje witbrood, een beetje pletten en dan gewoon in het muffinvormpje doen, een leuk bakje om een voorgerecht in te presenteren. En ondersteboven kan je ook heel goed bladerdeegbakjes maken : )

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.