Van kinds af aan ben ik nooit een grote snoeperd geweest. Snoeperd als in: je maakte me nooit blij met een zak snoepjes, drop of andere zoetigheid. Koekjes daarentegen is een ander verhaal, ik houd van koekjes. Om ze te maken maar ook vooral om ze vervolgens op te eten. Steeds vaker daag ik mezelf uit om een lekkere koekjes te maken, van die exemplaren waar je niet vanaf kunt blijven. En ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat deze Koekjes met Salted Caramel daar een heel goed voorbeeld van zijn.

Wat heb je nodig? (16 stuks)

1. Bereid de koekjes zoals ik heb uitgelegd in dit artikel. Laat de koekjes vervolgens op een taartrooster volledig afkoelen.

2. Doe de Salted Caramel in een grote kom, samen met een klontje boter. Smelt de karamel vervolgens au bain-marie tot het vloeibaar is geworden.

3. Druppel met behulp van een lepel de karamel over de koekjes. Laat de karamel een klein beetje opstijven voordat je verder gaat met de volgende stap.

4. Smelt de pure chocolade au bain-marie en drizzle ook deze over de koekjes heen.

5. Strooi tot slot wat grof zeezout over de koekjes.

Bewaar de koekjes luchtdicht in een trommel buiten de koelkast. Op deze manier zijn ze enkele dagen houdbaar.

koekjes met salted caramel

koekjes met salted caramel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Hester

    Wordt de karamel dan eigenlijk helemaal hard? Lijkt me wel toch? Ik houd niet echt van karamel, anders had ik ze waarschijnlijk ook heerlijk gevonden!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.