Oh nee… vanochtend keek je in je agenda en ineens besefte je dat het morgen Valentijnsdag is. En hoewel jullie er niet echt iets aan doen, vond je het toch wel erg leuk om jouw lover te verrassen met iets lekkers. Maar nu? Je hebt geen tijd meer om uren in te keuken te staan zwoegen op een uitgebreid diner en om nu naar de winkel te racen voor een doos Merci zie je ook niet zo zitten. Geen nood! Speciaal voor jou bedacht ik deze last-minute Valentijnstaartjes. In minder dan een halfuur te maken, erg lekker en ze zien er ook nog eens gezellig uit. Zo verras je je Valentijn toch nog en lijkt het net alsof je wél lang in de keuken hebt gestaan.

Wat heb je nodig? (2 taartjes)

  • 150 gram pure chocolade
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • fruit naar keus (ik gebruike bosbessen)
  • een klein beetje kristal- of poedersuiker

En ook nog..

  • een muffinvorm

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Draai een muffinvorm om zodat de onderkant boven komt te liggen en vet twee onderkantjes in met een beetje olie.

2. Vouw de plakjes bladerdeeg om de ingevette vormpjes en schuif deze vervolgens (nog steeds omgekeerd!) in de oven. Bak het bladerdeeg in 15 minuten gaar.

3. Smelt ondertussen de chocolade met de boter au bain-marie en laat dit ietsjes afkoelen. Was ondertussen ook het fruit.

4. Haal de bladerdeegbakjes uit de oven en stort hier de chocoladeroom in. Top af met het fruit en een beetje suiker.

last-minute valentijnstaartjes

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Jade

    Leuk! Ik heb laatst ook zoiets gemaakt, maar ipv chocoladeroom had ik een laagje lemoncurd gemixt met monchou. Was ook heel lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.