Excuus voor de weinige blogs de afgelopen weken! Annebeth en ik zijn druk bezig (geweest) met het afronden van het schooljaar, maar nu het (bijna)zomervakantie is, is er weer tijd genoeg om lekker te kokkerellen en bakken! Mijn vakantie is gistermiddag begonnen, reden genoeg om vandaag eens lekker in de keuken te staan! Vandaag was het tijd voor brownies. Al tijden maak ik koekjes en muffins, maar brownies schieten er vaak toch een beetje bij in. Ik weet niet precies waarom, maar ik ben denk ik toch meer een cakejes fan. Desalniettemin was ik erg blij met deze brownies, reden genoeg dus om het fotorecept op OhmyFoodness te plaatsen!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout

1. Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melk chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een pannetje en zet de pan op een laag vuur. Laat onder af en toe doorroeren smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.

2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier vervolgens de basterdsuiker aan toe. En ja, dit ziet er enorm smerig uit, maar trust me… het komt allemaal goed! Even goed doorroeren zodat de meeste suiker is opgelost.

3. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een houten lepel totdat de ingrediënten gemengd zijn. Niet met een mixer kloppen, hier wordt je mengsel taai van en het is bovendien niet nodig.

4. Zeef het bakmeel boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Wederom goed doorroeren met een houten lepel (niet met de mixer) totdat het mengsel klontvrij is. Stort het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm en plaats hem voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (175 voor elektrisch).

5. Laat de brownies een dikke drie kwartier afkoelen in hun vorm voordat je het met glazuur bestrijkt. Het glazuur maak je als volgt: doe de slagroom in een pannetje en voeg daaraan de rest van de pure chocolade toe, in blokjes. Verhit op een laag vuur totdat de chocolade gesmolten is en je een lichtbruin mengsel krijgt. Stort dit glazuur vervolgens over de brownies heen en zet de schaal in de koelkast om af te koelen.

Je brownies komen dan ongeveer zo uit de koelkast! Bovenop een lekker sticky laagje glazuur, een laagje cake, maar diep van binnen nog lekker zompig. Zoals een echte brownie hoort te zijn! Uiteraard kun je voor de variatie nog noten, vruchten of ander lekkernij toevoegen, doe dit dan voordat je het zelfrijzend bakmeel aan je mengsel toevoegt. Lekker voor bij de koffie of als toetje met een toef slagroom.

Met dank aan de site van AH voor het recept.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.