Dit recept is al eens eerder op MyCherise verschenen maar sindsdien heb ik een aantal variaties op het gerecht bedacht. De laatste keer dat wij de nacho’s aten waren ze nog net even iets lekkerder dan de eerste keer. Bovendien heb ik er nu eigen foto’s bij, dus vandaar dat ik het aangepaste recept nogmaals plaats, maar nu op Ohmyfoodness.

Wat heb je nodig?

  • Een zak nacho cheese Dorritos
  • 2 kipfilets
  • 1 vleestomaat
  • 250 gram ijsbergsla
  • kipkruiden
  • 4 lente uitjes
  • geraspte kaas
  • guacamole
  • zure room

Bekleed de bodem van een taartvorm met zilverfolie en verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaat in blokjes en de lente ui in ringen. Meng deze met de sla en leg de sla in het midden van de taartbodem op een hoopje. Leg hier vervolgens een laagje chips overheen

Kook ondertussen de kip. Dit doe je door zout water met de kip aan de kook te brengen. Wanneer het water kookt draai het vuur laag en laat je het 10 minuten zachtjes doorkoken. Draai na tien minuten het vuur uit en laat de kip nogmaals tien minuten in het water zitten. Wanneer je dit hebt gedaan trek je de kipfilets met een vork uit elkaar tot snippertjes en kruid je het met flink wat kipkruiden. Het mag best pittig zijn!

Leg een laagje kip op de chips, dan een laagje chips en vervolgens herhaal je dit tot je ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje chips. Strooi de volledige zak geraspte kaas over de chips heen. Een aanrader hiervoor is geraspte Mozarella (pizza kaas) deze smelt namelijk onwijs goed, waardoor je een heerlijk kaas laagje krijgt.

Stop de taartvorm voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas lekker gesmolten is.

Het klinkt overigens misschien wat raar dat je de sla, de tomaten en de ui ook in de oven doet, maar doordat je dit volledig hebt bedekt met andere ingrediënten gebeurd er niets mee. In feite smelt je alleen de kaas in de oven en omdat je het gerecht voor korte tijd in de oven hebt staan, dringt de warmte niet door tot het binnenste van het gerecht. Zo blijft de sla lekker knapperig en wordt het niet warm.

Na tien minuten haal je de schaal uit de oven en kun je hem het beste ook in de schaal serveren. Doe een dikke klodder guacamole en zure room op de bovenkant van de chips en dip ze! Je kunt ervoor kiezen om op te scheppen of om te dippen. Opscheppen vind ik persoonlijk leuker, aangezien je dan ook gelijk de sla meeneemt.

Zo ziet je gelaagde gerecht er dan uiteindelijk uit. Ontzéttend lekker en erg simpel om te maken. Natuurlijk niet bijster gezond, maar dat moet ook een keertje kunnen.

Als je je gerecht wat pittiger wilt, snijd er dan een pepertje doorheen en leg er voor de finishing touch een hele peper bovenop.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

    • Sabine

      Nee, in dit geval heb ik het gekocht. Wil het ook nog graag een keertje zelf maken, maar we eten het verder niet zo vaak! :)

      Beantwoorden
      • Ilse

        Waar koop je het dan? Of kijk ik er altijd overheen, want ik kan het niet vinden!:P

      • Sabine

        Die kun je gewoon bij de supermarkt kopen ;) Vaak staat het bij de chips omdat het daarvoor wel eens als dipsaus wordt gebruikt, maar je kunt het ook bij de taco’s/tortilla’s enzo vinden.

    • Sabine

      Haha, ik vond de sla in de oven vreemder eerlijk gezegd! Maar de chips worden er lekker knapperig van. Smaakt echt heerlijk met de kip en de kaas.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.