Mini-appeltaart

Bijna iedereen lust wel appeltaart, het is dan ook niet voor niets een zeer populaire traktatie op verjaardagen voor bij de koffie. Zelf vind ik daardoor appeltaart niet meer zo bijzonder. Maar waarom dan niet wat leuks ermee doen? Een eigen appeltaartje, een ‘hele taart’ voor jou alleen! Lees gauw verder hoe!

3.50 van 6 stemmen

Mini-appeltaart

Bijna iedereen lust wel appeltaart! Hoe leuk is het dan om op een feestje iedereen te trakteren op een eigen appeltaartje. Hoe? Dat leer je met dit recept.
Porties12 mini taartjes
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2-3 dagen

Benodigdheden

  • muffinvorm
  • oven

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g boter - op kamertemperatuur
  • 100 g suiker + 40 g voor de vulling
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 3 appels
  • 70 g rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in. Wel de rozijnen in een schaaltje warm water.
  • Maak het deeg. Dit doe je door de boter te mengen met de suiker, vanillesuiker, een snufje zout en een half ei (klop een ei los in een schaaltje en giet de helft hiervan bij het boter en suiker mengsel). Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot alles is opgenomen en het een samenhangend deeg vormt.
  • Snijd  de appels in stukjes en meng deze met de resterende suiker, kaneel naar smaak en de gewelde rozijnen (zonder het water!).
  • Neem ongeveer 2/3e deel van het deeg en bedek hiermee de muffinvormpjes. Zorg dat je een goede rand hebt bij elk muffingat.
  • Vul de vormpjes met het appelmengsel, ongeveer zo hoog als je de rand hebt gemaakt.
  • Maak de appeltaartjes af met het resterende deeg. Dit kun je op verschillende manieren doen. Ik heb één helft met een vlechtwerkje bedekt en de andere helft met kruimels van het deeg. Allebei erg leuk en vrolijk!
  • Bak de appeltaartjes 30-40 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Geniet van de heerlijke geur die door je huis gaat!

Notities

Tip:
Serveer de appeltaartjes koud, met eventueel een lekker klodder slagroom of warm met een bolletje vanille-ijs of vanillesaus (en ook lekker slagroom!). Met deze appeltaartjes kun je, net als met gewone appeltaart, eindeloos variëren. Voeg noten toe of spijs. Maak ze eens met ander fruit in plaats van appel. Smakelijk!
Gang: tussendoortje
Keuken: Engels
Trefwoord: appel, appeltaart, mini-appeltaart, oven, taart

mini-appeltaart

Join the Conversation

  1. HippeKipCindy says:

    Dat ziet er lekker uit. & wat een luxe om iedereen een eigen taartje voor te kunnen schotelen.

  2. Esmay says:

    Haha, dit had mama ook voor mijn verjaardag gemaakt! Echt yummie :D

  3. Hester says:

    Wat een leuk idee, in een muffinvorm! Ga ik zeker eens doen. Appeltaart zelf is soms wel een beetje saai, maar je kan gelukkig genoeg variëren :)

  4. Anita says:

    Super leuk lekker ieder zn eigen taartje!

  5. Lieke says:

    Leuk, ga deze morgen maken. Ik voeg onder de appelvulling nog een laagje speculaaskruimels toe!

    1. Sabine Author says:

      Ooh heerlijk! Appel en speculaas is ook een gouden combinatie.

  6. Mirella says:

    Mijn dochter heeft deze gebakjes getracteerd op school!
    Leuke reacties gehad!!

  7. Bettina says:

    Dit recept gisteren pas ontdekt en gelijk gemaakt, HEERLIJK. Even een vraagje: kan ik de taartjes ook maken en pas een paar uur later geheel afbakken?

    1. Sabine Author says:

      Dat moet wel kunnen denk ik. Niet te lang wachten met afbakken, anders wordt het deeg sompig.

  8. José says:

    Hoi Sabine,
    Is de temperatuur van jouw oven heteluch of boven/onderwarmte?
    Ik wil deze mini appeltaartjes graag eens proberen!
    groetjes José

    1. Sabine Author says:

      Deze zijn gebakken op hetelucht :)

      1. José says:

        Dan ga ik de temperatuur iets aanpassen, ik heb een boven/onderwarmte oven :D

        Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close