Tijd voor weer een lekker recept dat makkelijk te maken is doordat je het grootste gedeelte van de ingrediënten waarschijnlijk wel in huis hebt. Deze mini pizzaatjes kun je maken als hapje (door ze in stukjes te snijden), als lunch, maar ze kunnen ook prima als avondeten. Lekker voor bij de soep of een rucolasalade bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig (2 stuks):

  • 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • olijfolie
  • 2 koffielepels tapenade
  • 4 cherrytomaatjes
  • blokjes kaas (mozzarella of andere kaas die goed smelt)
  • 1 lente-ui
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum

1. Verwarm de oven voor op 200°C en zorg ervoor dat je zo’n tien minuten voordat je aan de slag gaat, het bladerdeeg laat ontdooien.

2. Smeer de plakjes bladerdeeg in met een beetje olijfolie. Hoeft niet teveel te zijn, maar zorg ervoor dat je in ieder geval de randjes goed insmeert, zodat deze in de oven niet verbranden.

3. Smeer de plakjes bladerdeeg vervolgens in met tapenade, maar maak het niet te dik. Dit zorgt tijdens het bakken voor extra kleur en natuurlijk smaak. Mocht je nou geen fan zijn van tapenade, kun je ook tomatenpuree, pesto of aïoli gebruiken.

4. Scheur de kaas in kleine stukjes en verdeel dit over het bladerdeeg. Niet te dicht op elkaar, want door het smelten gaat de kaas uitlopen.

5. Snijd de cherrytomaatjes door midden en de lente-ui in ringetjes. Verdeel beide ingrediënten over de twee plakjes bladerdeeg.

6. Strooi de pizzaatjes af met wat basilicum (je kunt natuurlijk ook verse gebruiken in plaats van gedroogde) en bak ze zo’n twintig minuten in het midden van de oven, totdat het bladerdeeg bruin gekleurd en gaar is.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.