Afgelopen zondag hebben jullie de miniburgers gezien die ik maakte voor Tim zijn verjaardag. Ik gaf toen al aan dat hij graag ‘mannelijke hapjes’ wilde dus ik vond het daarom ook wel een goed idee om minipizza’s te maken. Ik wilde het wel een klein beetje gezond houden en dus niet voor salami, chorizo of ander vet vlees gaan en daarom maakte ik mini prosciutto e rucola pizza’s. In andere woorden: minipizza’s met gedroogde ham (prosciutto) en rucola. Overigens kun je deze pizza’s natuurlijk ook in het groot maken, met onderstaand recept heb je dan voldoende voor twee tot drie pizza’s.

mini prosciutto pizza

Wat heb je nodig? (10 stuks)

 • 1 mix voor pizzabodem (kant-en-klaar of gebruik je eigen recept)
 • ½ blikje tomatenpuree
 • 1 bol mozzarella
 • 1 pakje prosciutto
 • 1 klein zakje rucola
 • Parmezaanse kaas
 • Italiaanse kruiden

mini prosciutto pizza

1. Verwarm de oven voor op 180°C en maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik je eigen recept. Ik heb dit keer een pizzabodemmix gebruikt omdat ik de hele dag in de keuken stond voor de rest van de hapjes, maar als ik meer tijd zou hebben gehad had ik het lekker zelf gemaakt. Verdeel het deeg in tien bolletjes en maak hier kleine, platte pizzabodems van met een doorsnede van ongeveer 7 – 10 centimeter.

2. Leg de pizzabodems op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer ze lichtjes in met een beetje tomatenpuree.

3. Verdeel de mozzarella over de pizzabodems. Breek de mozzarella gewoon met je vingers uiteen, het hoeft allemaal niet zo netjes.

4. Strooi ongeveer een halve theelepel aan Italiaanse kruiden per pizzabodem over de mozzarella en schuif de minipizza’s vervolgens zo’n vijftien – twintig minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

mini prosciutto pizza

5. De minipizza’s moeten er zo uitzien als ze uit de oven komen. Mocht je overigens een pizzasteen hebben dan raad ik je aan om deze te gebruiken, hier worden de bodems lekker knapperig van.

6. Top de pizza’s vervolgens af met een plakje prosciutto, rucola en Parmezaanse kaas.

Buon appetito!

mini prosciutto pizza

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

12 reacties

 1. Kelly

  Oh wat ziet dat er heerlijk uit! Ik moet afleren om op je site te komen als ik honger heb haha, dan wil ik meteen naar de winkel rennen om álles te maken :D

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.