Wat is er nou lekkerder dan in de zomer, lekker in het zonnetje op het terras zitten met een lekker drankje (en hapje)? Bijna niets toch? Een van de populairste drankjes/cocktails op het moment is de mojito. Een cocktail met rum, bruine suiker, munt en limoen.
Zelf ben ik er niet zo gek op, maar mijn vriend des te meer! Ik besloot deze cocktail om te vormen tot een cupcake, zonder alcohol dus geschikt voor iedereen! Met dit recept maak je 18 cakejes!

Ingrediënten
Voor de cakejes;
Basisrecept cake
4 eetlepels rum-aroma (je kunt natuurlijk ook gewone rum gebruiken, dan is het recept natuurlijk niet meer alcoholvrij)
6 eetlepels limoensap (vers of uit een flesje)

Voor de frosting;
80 gram boter
300 gram poedersuiker
3 eetlepels limoensap
4 eetlepels sterke muntthee (zet een kopje thee met 3 zakjes pure muntthee)
Eventueel bruine suiker ter decoratie

Hoe ga je te werk?

  1. Maak het beslag voor de cakejes zoals in het basisrecept. Voeg op het laatst de eetlepels rum-aroma en limoensap toe.
  2. Bak de cakejes in de oven (150°C) zo’n 25 minuten.
  3. Ondertussen bereid je de frosting voor. Maak de boter zacht en meng deze met de poedersuiker, limoensap en muntthee. Dit kun je doen met een garde of mixer. Is de mix te nat, voeg dan nog wat poedersuiker toe, maar zorg dat het niet te droog wordt. De frosting wordt namelijk nog steviger. Je zet het mengsel namelijk in de koelkast, waar het kan opstijven.
  4. Wanneer de cakejes volledig afgekoeld zijn en de frosting ook de goede substantie heeft, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de mojito-cupcakes. Ik gebruikte een ronde spuitmond voor het spuiten van de frosting, dat vond ik hier wel bij passen.
  5. Ter decoratie kruimel je wat bruine suiker over de cupcakes.

Photobucket

Eet smakelijk!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.