Grappig is dat, wanneer eten er zo smerig uit ziet dat je het eigenlijk niet wilt eten maar dat het uiteindelijk prima smaakt. Hetzelfde geldt voor deze monsteroog eitjes die ideaal zijn voor Halloween en die (echt waar!) heerlijk zijn om te eten. Omdat de kleuren zo vreemd zijn ziet het er allemaal niet appetijtelijk uit maar dit komt puur door toevoeging van kleurgel. Zeg nou zelf, hoe leuk is dit om op tafel te zetten tijdens een Halloween party?

Wat heb je nodig? (4 stuks)

 • 2 eieren
 • 1 eetlepel Yofresh
 • groene kleurgel
 • 1 zwarte olijf
 • ketchup
 • peper en zout

1. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat ze vervolgens goed schrikken onder de koude kraan zodat ze makkelijk te pellen zijn. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.

2. Lepel voorzichtig het eigeel uit de eieren en prak ze met behulp van een vork fijn in een bakje. Voeg een klein beetje groene kleurgel toe en de Yofresh. Roer goed door tot een smeuïg, groen mengsel. Breng de eivulling op smaak met peper en zout.

3. Schep het eigeel terug in de eitjes, dit mag best een beetje rommelig. Het zijn tenslotte monsterogen, of althans… dat moet het voorstellen.

4. Snijd de olijf in plakjes en leg deze in het midden van het eigroen. Doe een drupje ketchup in het midden van de olijf en smeer wat ketchup over het eiwit. Voor een extra bloederig effect kun je nog wat rode kleurgel gebruiken om te mengen met de ketchup, hier wordt de kleur feller van.

Zien ze er niet griezelig uit?

monsteroog eitjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  • Sabine

   Deze kun je kopen in diverse bakwinkels of online. Mijn kleurgel is van Wilton en heb ik gekocht bij deleukstetaartenshop.nl.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.