Het eerste recept dat door één van jullie is opgestuurd sinds ons oproepje van afgelopen week komt van Sanne. Sanne stuurde ons een recept voor Nutella cupcakes en alleen van de foto’s begonnen we al te watertanden. Het kon dan ook niet anders dat dit recept met jullie gedeeld moest worden.

Wat heb je nodig? (12 cupcakes)

 • Een cupcakemix + de ingrediënten die je nodig hebt voor het beslag
 • 150 gram roomboter
 • 50 ml water
 • 250 gram poedersuiker
 • 2 theelepels vanille-extract
 • witte chocolade (hoeveelheid naar smaak)
 • Nutella (hoeveelheid naar smaak)

1. Maak het cupcakebeslag volgens het recept.

2. Vul een cupcakeblik met vormpjes of silicone vormpjes en vul deze tot iets onder de helft. Schep met een lepel de Nutella uit de pot en laat het vallen in het midden van het al gevulde cupcakevormpje.

3. Ga met een satéprikker door het vormpje heen en creëer hierdoor een marmer-effect in het cakeje. Probeer zo weinig mogelijk Nutella de zijkanten te laten raken. Dit kan gaan namelijk aanbranden. Doe dit bij alle 12 de cupcakes en zet ze dan in de oven. Bak ze gaar zoals op het cupcakebeslag-pak staat.

4. Voor de botercrème mix je het water, de poedersuiker en het vanille-extract door elkaar. Laat dit een half uur rusten en mix daarna de roomboter erdoorheen. Mix dit goed door totdat er geen stukjes meer inzitten van de roomboter.

5. Smelt dan de witte chocolade, laat dit afkoelen. Spatel dit dan door de botercrème. Laat de witte chocolade goed afkoelen, anders smelt de boter door de warmte van de chocolade.

6. Neem als laatste een grote lepel en schep door de botercrème nutella. Ga met een mes door de nutella en de botercrème heen zodat je weer zo;’n marmer effect krijgt. Je kan er ook voor kiezen om het compleet door te roeren, maar dan krijgt je botercrème wel maar één kleur.

7. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit de crème op de cupcake.

Klaar! Ze zijn heer-lijk!

Bedankt voor het inzenden van je heerlijke recept Sanne! Wil jij ook jouw recept zien op OhMyFoodness? Surf dan naar deze pagina en stuur je recept naar ons toe.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. ilja en esther

  cupcakes waren goed gelukt! alleen de topping was slapjes en heeeeel erg zoet helaas :(

  verder een goed recept en t was erg leuk om te maken!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.