Het lijkt wel of onze bezoekers echte zoetekauwen zijn, we mochten onlangs namelijk weer een heerlijk taart recept in onze mailbox verwelkomen. Dit keer is het de beurt aan Marieke die ons haar recept stuurde voor een Oh So Red Velvet Cake. De foto’s zijn prachtig evenals de taart zelf en stiekem vinden we het wel jammer dat we de taart niet hebben kunnen proeven.

Oh So Red Velvet Cake

Wat heb je nodig?
Voor het biscuit:

  • 150 gr zachte boter
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 el vanille(extract)
  • 300 gr bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • ½ el zout
  • 240 ml karnemelk
  • 2 of 3 el vloeibare rode voedingskleurstof
  • 1 ½ el appel azijn
  • 1 ½ el baksoda

Voor het glazuur:

  • 100 gr boter
  • 300 gr gezeefde poedersuiker
  • 250 gr roomkaas/monchou

Voor deze taart heeft Marieke gebruik gemaakt van twee springvormen met een doorsnede van 23 centimeter.

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakblikken in met boter. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier.

2. Klop de boter met een elektrische mixer samen met de basterdsuiker luchtig in een kom. Vervolgens voeg je één voor één de eieren en het vanille-extract toe.

3. Zeef de bloem, het cacao-poeder, bakpoeder en het zout, en meng dit alles in een andere kom.

4. Giet de karnemelk en kleurstof samen in een schaaltje tot je een mooie rode kleur hebt. Pas op dat je niet knoeit! De kleurstof is lastig uit kleding e.d. te krijgen.

5. Giet een derde van de droge ingrediënten bij het boter/suiker mengsel en roer het door. Doe ditzelfde met het karnemelk-mengsel en herhaal deze stappen. Meng niet te hard! 

6. Meng in een schaaltje het azijn en de baksoda en zodra het schuimt giet je het bij je beslag. Roer dit  door.

7. Giet nu het beslag in de bakblikken en bak de cakes zo’n 25 minuten. Steek een saté prikker in de cake na de 25 minuten, komt hij er schoon uit? Dan is hij klaar. Anders geef je hem nog een paar minuten.

8. Laat de cakes 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Laat ze hierna helemaal afkoelen.

Terwijl de cakes staan af te koelen kun je aan de slag met het glazuur. Dit maak je door de boter romig te kloppen, de poedersuiker toe te voegen en dit goed te mengen om vervolgens als laatste de roomkaas er door te mengen.

Als de cakes compleet zijn afgekoeld smeer je op één cake een laag crème, hierna plaats je de volgende laag en smeer je de hele taart in. Als de cakes erg kruimelen smeer je eerst een dun laagje op je taart. Vervolgens laat je de taart opstijven in de koelkast. Later smeer je de rest van de crème op de taart, dit hoeft niet super glad te zijn. Lekker ‘ruw’ zoals op de foto geeft een mooi effect!

Oh So Red Velvet cake

Jouw recept op OhMyFoodness? Stuur een mailtje naar info@ohmyfoodness.nl of stuur hem in via deze pagina.

Voorgaande jaren op OhMyFoodness:
14 januari 2012 – Pittige gehakt pasteitjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

27 reacties

  1. Kevser

    Oooh! Dit is echt heaven! Ik denk dat ik dit gauw ga proberen na te maken:) ziet er super uit! Thanks for sharing!

    Beantwoorden
  2. Anthony

    Hallo

    Kan iemand mij vertellen waar ik deze onderdelen kan halen in Nederland?
    Bij de albert Heyn kan ik ze niet vinden.

    – vloeibare rode voedingskleurstof
    – appel azijn
    – baksoda

    Met vriendelijke groeet
    Anthony

    Beantwoorden
    • Roos

      Kleurstof kun je halen in speciale hobby winkeltjes voor taarten, snoepwinkels, en misschien zelfs de xenos. Appel azijn is gewoon bij de AH te krijgen en Baksoda bij de toko, al kun je ook gewoon bakpoeder gebruiken van de AH, daar zit ook baksoda in.

      Beantwoorden
  3. Janet

    Lijkt me lekker! Ik heb alleen niet zo’n grote oven dat ik twee biscuits tegelijk kan bakken. Kan het ook een voor een? Moet ik het beslag dan eerst bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
  4. Peri

    Ik wil hem heel graag maken maar ik heb maar 1 bakvorm van 23cm, wat is de reden dat het in 2 aparte springvorm gebakken moet worden? En worden ze in 1 keer of na elkaar gebakken? Of is het ook mogelijk om het hele beslag in 1 springvorm te bakken?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Bakken in twee springvormen is makkelijker zodat je de cake niet overdwars hoeft te snijden en makkelijk kunt stapelen. Je kunt het hele beslag ook in één springvorm bakken, houd dan wel rekening met een langere baktijd. En snijd na het bakken de cake doormidden.

      Beantwoorden
  5. Isa Belle

    Ik heb deze taart gister geprobeerd en het glazuur is echt veel te zoet. Zelf heb ik 150 gram boter 500 gram poedersuiker en 400 gram monchou gebruikt, maar nog was dit echt mierzoet. Als je hiervan houdt vooral doen maar ik denk dat het “kazige” van de monchou beter tot z’n recht mag komen. En na meer info op gezocht hebbend, blijkt dat kazige ook er bij te horen. Als je echt glazuur wil moet je vooral dit recept gebruiken maar voor mij is het echt veel te zoet, los en icm de cake, een afrader dus!

    Beantwoorden
  6. Danielle

    Jammer dat ik nu pas jouw reactie lees Isa belle..
    De topping is echt veel te zoeten ik heb zelfs minder gebruikt. .(550 gram)
    De zoetheid overheerst zo erg dat ik de taart niet echt lekker vind. Heel erg jammer. Ik denk persoonlijk dat ze een fout heeft gemaakt met 600 gram poedersuiker..

    Beantwoorden
  7. Kelly

    Ik wil deze taart graag maken met Valentijnsdag en vraag me af of ik dat glazuur ook kan maken met witte chocolade.
    Kan ik witte chocolade gebruiken i.p.v de poedersuiker of komt dat dan niet goed tot z’n recht?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  8. inge

    Voor de glazuur:
    ◊ 2 plakjes (200 gram) roomkaas
    ◊ 350 gram witte chocola
    ◊ 250 gram boter, op kamertemperatuur

    Zo hoeft er ook geen extra suiker gebruikt te worden.
    zelf gebruik ik meestal de helft, of zelfs minder dan de voorgeschreven hoeveelheid suiker in een recept en zoet het af met zoetstof.
    Let op met aspartaam, deze verliest zijn smaak bij verwarming, maar voor koude gerechten is het hét zoetmiddel.

    Beantwoorden
  9. Eva

    Ik snap stap 5 niet. Je moet dus eerst 1/3 deel van het droge bij bij het boter suiker mengsel doen. Dan staat er dat je hetzelfde moet doen met het karnemelk mixje. Maar dan houd je toch 1/3 over, wat doe je daarmee? En moet je daarna dan alles weer bij elkaar doen ofzo? Dit is voor mij erg onduidelijk.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.