Oreo-karamel-chocoladecheesecake

Oreo’s, karamel en chocolade. Drie dingen waar je mij heel gelukkig mee maakt. Mijn vriend (Annebeth) was laatst jarig en ik besloot al deze dingen te combineren in deze lekkere, romige (en machtige) oreo-karamel-chocoladecheesecake. Ik heb altijd wel iets aan te merken op mijn taarten, maar deze is wel heel goed gelukt en ga ik daarom met jullie delen. Let op, zoals ik zei is deze taart érg machtig, dus snijd kleine stukjes!

Deze cheesecake is ook heel goed te maken met de Ohmyfoodness Cheesecakebakmix NY Style! Voeg 200 gram pure gesmolten chocolade aan het cheesecakebeslag toe en schenk de karamel op de bodem van de cheesecake voordat je het beslag in de springvorm schenkt. 

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:

  • 250 gram oreo’s
  • 100 gram gesmolten boter

Voor de karamellaag:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)

Voor de toplaag:

  • 900 gram verse roomkaas (ik gebruikte monchou)
  • 190 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram purechocolade

oreo-karamel chocolade cheesecake

Hoe ga je te werk?

Als eerst maak je de karamellaag. Dit doe je door een blikje gecondenseerde melk 2 uur te koken in water. Zorg ervoor dat het blikje 2 uur lang onder water staat, je moet dus af en toe bijgieten. Terwijl dit kookt, kun je beginnen met de bodem.

De bodem is van oreo’s, deze maal je helemaal fijn. Er mogen nog best wat grotere kruimels bij zitten, maar zorg dat over het algemeen de koekjes tot gruis zijn fijngemalen. De gesmolten boter roer je door de kruimels tot dit goed verdeeld is. Dit stort je in een springvorm van 26 cm Ø. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel, tot je een stevige en egale bodem hebt.Zet de springvorm even in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.

Wanneer het blikje melk twee uur heeft gekookt, kun je de springvorm weer uit de koelkast halen en het blikje open maken. Pas op, het blikje is niet alleen ontzettend heet, ook staat het blikje onder een beetje druk. Giet de inhoud van het blikje op de bodem en spreid deze uit tot een gelijkmatige laag.

Zet de springvorm weer in de koelkast en laat deze een uur in de koelkast staan.

oreo-karamel chocolade cheesecake

Dan kun je de vulling gaan maken. Verwarm de oven vast voor op 150°C. Meng de roomkaas met de suiker en het vanille-extract  met een mixer tot je een dik romig geheel krijgt. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je mixt. Mix op hoge snelheid nog eens goed door tot je een luchtig mengsel overhoudt. Mix niet te lang, want dan kan de roomkaas gaan schiften.

Breek de chocolade in blokjes en smelt deze au bain-marie. Meng een lepel van het roomkaasmengsel door de chocolade tot dit helemaal is opgenomen, meng dan nog een lepel erdoor, dit doe je zodat de temperaturen van de twee mengsels niet teveel van elkaar verschillen. Zo mengen de twee het beste. Roer uiteindelijk alles van het chocolademengsel bij het roomkaasmengsel.

oreo-karamel chocolade cheesecake

Als alles goed is gemengd, kun je de vulling in de springvorm scheppen. Maak de bovenkant mooi egaal. Schuif dan de springvorm in de oven en bak de cheesecake zo’n 60 minuten. Wanneer de cake uit de oven komt, moet hij enigszins stevig zijn, maar in het midden nog een beetje wiebelig. Dit wordt nog steviger terwijl de cheesecake afkoelt. Laat de cheesecake minstens 4 uur in de koelkast afkoelen voor je  hem aansnijdt, maar het liefst een hele nacht.  Je kunt de cheesecake eventueel versieren met toefjes slagroom en een stukje oreo.

Je maakt veel mensen blij met deze cheesecake, het is dan ook écht een taart om te delen. Je kunt er met gemak 12-16 stukken uithalen,  je hoeft tenslotte maar een klein stukje om maximaal te genieten!

Join the Conversation

  1. Bianca says:

    Een stukje hemel op aarde!

  2. Lieke says:

    Dit ziet er echt goddelijk uit !

  3. Wauw, die ziet er lekker uit!! Die gaat in mijn receptenboekje!

  4. Marieke says:

    OMG dit lijkt me goddelijk!

  5. Hmmmm dit lijkt me goddelijk! De karamellaag maken lijkt me wel lastig, haha.

    Ik heb je blog vandaag vermeld op mijn blog!

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk Iris, dankjewel!

  6. GerJanne says:

    En of deze lekker is! Om je vingers bij op te eten! De hele familie praat 3 weken na dato nog lyrisch over deze taart!
    XXX

  7. Suzanne says:

    Oh my .. Dit lijkt me heerlijk !!

  8. Sylvana says:

    Ziet er echt heerlijk uit

  9. Ashleey says:

    Ziet er ongelovelijk lekker uit!!!

  10. pretaparis says:

    ooh dat ziet er heavenly uit!! x

  11. Laura says:

    150 graden, is dat een heteluchtoven? ik heb mij eerder een keer vergist in de temperatuur en toen was mijn taart aangebrand. ik heb zelf een combi-magnetron.

    1. Annebeth says:

      Dat is inderdaad van een heteluchtoven! Ik hoop dat het lukt in je combi-magnetron! Laat je het weten? :-)

  12. Maxime says:

    Ik wil deze taart volgende week gaan maken, ik heb alleen een vraagje over de oreo’s. Gebruik je deze in zijn geheel, of haal je dat binnenste witte gedeelte eruit?

  13. Maria says:

    Hallo,

    Kan je ook normale roomkaas gebruiken?

    Gr

  14. Peggy says:

    Amai, het water komt me in de mond ! Dit ziet er super uit !

  15. Anneloes says:

    Super lekker! Twee weken geleden gemaakt met en op aanraden van mijn beste vriendin. Leuk om te maken en lekker om op te eten!

  16. Darline says:

    Ik wil deze taart morgen maken, ik heb alleen een vraagje over de oreo koekjes. Gebruik je deze in zijn geheel, of haal je dat binnenste witte gedeelte eruit?

    1. Sabine Author says:

      In z’n geheel :)

  17. Laura says:

    Poeh dit was een heftig taartje..
    Had er zo lang naar uit gekeken maar ik vond de chocoladelaag echt te machtig/zwaar en zelfs een beetje droog.
    De bodem en karamel waren wel erg lekker!
    Gelukkig heb je hele lekkere fudge op je blog staan om de overgebleven oreo’s mee op te maken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close