Een paar maanden geleden deelde Annebeth een recept met jullie voor Breekchocolade. Nu durf ik te wedden dat deze snack bij vrijwel iedereen in de smaak valt want wie is er nu niet dol op een combinatie van chocolade en koek. Speciaal voor Pasen besloot ik Paasbreekchocolade te maken. Hartstikke vrolijk, bijzonder lekker en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Wanneer je vandaag nog even naar de supermarkt rijdt kun je er morgen van smullen!

Wat heb je nodig?

 • 450 gram melkchocolade
 • 200 gram witte chocolade
 • 10 chocolatechip cookies
 • 1 handvol M&M’s Paaseditie
 • 1 bakblik van 20 x 20 centimeter

1. Bekleed het bakblik met een stukje bakpapier. Smelt ondertussen de melkchocolade au bain-marie.

2. Stort de gesmolten chocolade onderin het bakblik en zorg voor een zo glad en egaal mogelijke laag. Zet het blik met de melkchocolade in de koelkast.

3. Breek de chocolatechip cookies in grove stukken. Haal de chocoladeplak uit de koelkast wanneer deze nog net niet helemaal gestold is maar nog een beetje zacht is. Druk de koekstukjes en de Paas M&M’s in de chocoladeplak. Zet het bakblik weer terug in de koelkast.

4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Sprenkel, schenk of spat de witte chocolade over de koekstukjes en zet de chocoladeplak voor een laatste keer in de koelkast tot ook de witte chocolade volledig gestold is.

5. Snijd de chocolade met een groot scherp mes in grove stukken.

Bewaar de Paasbreekchocolade in een afgedekte bak in de koelkast, dan is ‘ie zeker een paar dagen houdbaar. Als je dan nog wat over hebt natuurlijk.

Paasbreekchocolade

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Anniek

  Oeh yum, nu heb ik echt zin om dit te maken! Ik vind het er echt heerlijk uit zien, en inderdaad, wie houdt er nou niet van deze combi? (Heel toevallig ken ik wel iemand, mijn moeder lust namelijk geen chocolade :))

  Beantwoorden
 2. Susanne

  Oehf wat lekker! Ik denk dat de grootste kluns in de keuken dit wel kan maken. Met stroopwafels lijkt het mij ook heel erg lekker!

  Beantwoorden
 3. Els

  Oh serieus die foto is echt foodporn. Heeft wel wat weg van rocky road ofniet? Dus misschien ook lekker met marshmellow’s of noten denk je?

  Beantwoorden
 4. Birgit

  Ik moest heel even lachen.. Er staat paasBREEKchocolade, en aan het eind: SNIJD het met een mes in stukken ;-)
  Desalniettemin lijkt het me erg lekker, al zou ik voor mezelf die M&M’s eruit laten, daar hou ik niet zo van. Lekker makkelijk ook om met verjaardagen een schaal met die chocoladebrokken op tafel te zetten bij de koffie :-)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.