Wil je eens iets anders serveren dan standaard kaas en worst op je verjaardag? Ben je die eeuwige bittergarnituur ook wel een keertje zat? Heb je geen zin om weer toastjes klaar te zetten met salades waarvan altijd de helft overblijft? Dan zit je hier goed. In de serie Partyhapjes lees je verschillende recepten en tips voor originele, lekkere en feestelijke hapjes voor bij de borrel op je verjaardag! 

Een paar dagen geleden werd er op een verjaardag een heerlijk hapje geserveerd. Ik heb hetzelfde gerechtje een beetje aangepast, op deze verjaardag werden de champignons namelijk bestrooid met blauwaderkaas, iets dat niet iedereen lust. Champignons en brie zijn samen ook een heerlijke combinatie, simpel maar heerlijk. Lees gauw verder voor het recept.


Wat heb je nodig?

  • Een doosje champignons (500 gram)
  • 75 gram brie
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een ovenschaal heel lichtjes in met wat boter of olie. Maak de champignons schoon en verwijder het topje van het steeltje.

Leg de champignons in de schaal, geef ze niet teveel ruimte. Als ze lekker dicht tegen elkaar aanliggen, verdeelt de kaas zich beter en heeft elke champignon een laagje kaas. Het maakt niet uit hoe de champignons liggen, lekker rommelig ziet er gezellig en rustiek uit. Champignons met een klein beetje zout en wat peper en sprenkel er een beetje olijfolie over.
Verdeel de brie over de champignons en strooi ook hier wat zout en peper op, sluit af met een paar druppels olijfolie.

Schuif de schaal in de oven en laat deze hier 20-25 minuten in staan tot de kaas helemaal gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft. Voel ook voorzichtig aan de champignons, zijn ze nog hard? Laat de schaal dan nog even in de oven. Zijn ze zacht en sappig? Dan zijn ze klaar!


Serveer met wat vorkjes en laat je gasten zo uit de schaal eten. Pas wel op, gesmolten kaas is érg heet. Smakelijk!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Sietske

    Het is over 10 minuutjes klaar als het goed is en ben erg benieuwd!
    Ik heb er als extra nog grove uiringen en geperste knoflook er doorheen gedaan.
    Het ruikt al lekker…

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.