Soms schaam ik me wel eens wanneer ik een ‘recept’ online wil zetten. Vooral als het zoals dit ‘recept’ slechts twee, hooguit drie ingrediënten heeft. Maar aan de andere kant denk ik dan, ach… niet alles hoeft even moeilijk te maken zijn om het lekker te vinden. Zo ook met deze mini worstenbroodjes. Je kunt ze kant-en-klaar in de winkel kopen, maar het ziet er toch net altijd iets gezelliger uit als je ze vers uit de oven op tafel zet toch? Weinig moeite en weinig tijd, maar vaak toch een grote bewondering voor het feit dat je zélf in de keuken hebt gestaan voor een feestje.

Wat heb je nodig? (twintig stuks)

 • Een blikje knakworsten
 • Vijf vellen bladerdeeg (ontdooid)
 • Losgeklopt ei

1. Verwarm de oven voor op 200ºC en haal de bladerdeeg zo’n tien minuten voordat je ermee aan het werk gaat uit de diepvries. Niet veel eerder, bladerdeeg droogt namelijk snel uit en dat is zonde.

2. Snijd de knakworstjes in kleinere stukken en snijd de plakjes bladerdeeg doormidden óf in vieren, afhankelijk van hoe groot je de snacks wilt hebben.

3. Rol vervolgens de stukjes worst in het bladerdeeg op en zorg ervoor dat het randje van het deeg stevig is aangedrukt, zodat het bladerdeeg in de oven niet los kan laten.

4. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei zodat ze mooi bruin kleuren en iets gaan glanzen en bak ze zo’n vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven.

Wil je ze er iets fancier uit laten zien dan degene die ik heb gemaakt?

 • Snijd de bladerdeeg in vieren en leg een stukje knakworst op een klein plakje bladerdeeg.
 • Bestrijk de randjes van het velletje bladerdeeg met losgeklopt ei en leg vervolgens over het worstje een ander velletje bladerdeeg.
 • Druk de randen van beide plakjes tegen elkaar met behulp van een vork, zorg dat er geen open ruimtes zijn.
 • Maak met een mes drie sneetjes op het bovenste plakje bladerdeeg zodat de lucht kan ontsnappen en je straks het worstje kunt zien zitten.
 • Bestrijk de worstenbroodjes met losgeklopt ei en zet ze in de oven.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Esmay

  Oh yum! En wat maakt ’t uit dat je “maar” 3 ingrediënten gebruikt? Ik vind ’t heerlijk om te zien. :D

  Beantwoorden
 2. Anne

  Ook een handige tip voor deze ‘pigs in the blanket’: Danerol gebruiken! Je snijdt elk croissantplakje in tweeën en rolt er dan een knakworstje in. Ook lekker om er bijv. een beetje mosterd of curry tussen te smeren voor je hem dichtrolt… Krijg spontaan trek :D

  Beantwoorden
 3. Kirsten

  Wat je ook kunt doen!:
  Koop echt lekkere worstjes, zoals mijn favoriet bijvoorbeeld: Catalaanse braadworsten van Albert Heijn. Snijd deze in kleine stukjes. Rol het bladerdeeg uit(het liefst met die met echte roomboter)en rol de kleine stukjes worst in een dun laagje bladerdeeg. Beetje ei er over en bak tot ze mooi goudbruin zijn (op 180ºC)! *Wel goed opletten dat je worstjes gaar zijn voor je ze gaat eten :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.