Ik vroeg een paar weken geleden via Facebook of jullie nog recepten wilden zien voor Oud & Nieuw, ik had geen idee of daar behoefte aan zou zijn namelijk. Maar jullie reageerden massaal met ‘ja graag!’ en gaven aan voornamelijk snacks te willen zien. Nu kun je in de categorie Snacks al aardig wat partyhapjes terugvinden, maar voor Oud & Nieuw maakte ik dit jaar nog wat extra hapjes. De komende dagen komen ze allemaal online, vandaag deel ik de eerste. Deze Crostini’s met frisse roomkaas en bacon zijn heel makkelijk om te maken maar het is een van mijn favoriete snacks. Je kunt er naar hartenlust mee variëren als je wilt en als je vegetarisch eet of vegetariërs op bezoek krijgt laat je de bacon gewoon weg.

Wat heb je nodig? (20 stuks)

  • 2 ciabatta stokbroden
  • 200 gram naturel roomkaas
  • 2 bosuitjes
  • 1½ theelepel knoflookpoeder
  • 8 plakjes ontbijtspek (broodbeleg)
  • 1 teentje knoflook
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Snijd de ciabatta’s in schuine plakjes. Schil het teentje knoflook en snijd deze doormidden.

3. Verdeel de plakjes brood over de bakplaat en wrijf de bovenkanten in met knoflook. Besprenkel de broodjes met olijfolie, peper en zout en grill ze 10 minuten in de oven tot ze goed knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

4. Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en grill deze plakjes in de oven tot ze goed knapperig zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en snijd vervolgens in kleine stukjes.

5. Hak de bosuitjes fijn en schep deze samen met het knoflookpoeder, peper en zout door de roomkaas.

6. Smeer de frisse roomkaas over de afgekoelde crostini’s en verdeel de uitgebakken bacon eroverheen. Bestrooi de crostini’s met fijngehakte bieslook en serveer direct.

Crostini met frisse roomkaas en bacon

Mocht je trouwens op zoek zijn naar meer inspiratie voor vleeswaar, check Vleeschwaar.nl! Ik ben ambassadeur van dit platform.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.