Ik heb al vaker laten zien dat je met croissantdeeg hele leuke hapjes kunt maken. Pittige pigs in a blanket bijvoorbeeld, hartstikke leuk en lekker! Ook voor deze Oud & Nieuw maakte ik een hapje met deeg voor minicroissants, ik maakte Ham-kaasbolletjes. Lekker als partysnack maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor een uitgebreid ontbijt. Het fijne met dit soort snacks is dat ze snel klaar zijn en ze vallen bij iedereen altijd wel in de smaak. En je kunt er goed mee variëren. Niet zo’n fan van ham of liever vegetarisch? Gebruik dan diverse soorten kaas of voeg er tomaatjes of andere groenten aan toe.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 1 blik deeg voor minicroissants
  • gekookte hamreepjes
  • geraspte kaas
  • melk/slagroom of ei
  • paprikapoeder

Ik vermeld geen hoeveelheden bij de kaas of hamreepjes omdat het een beetje gokken is qua hoeveelheden die je nodig hebt. Als je per se een richtlijn wilt dan kun je zo’n 100 gram geraspte kaas en 50 gram hamreepjes aanhouden.

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Rol het croissantdeeg uit en snijd de rechthoekjes met behulp van de stippellijnen. Houd de twee driehoekjes aan elkaar geplakt!

3. Druk de stippellijn tussen de twee driehoekjes van het croissantdeeg op elkaar aan weerszijden van het deeg. Op deze manier krijg je 12 rechthoekige plakjes deeg.

4. Leg een beetje geraspte kaas en wat hamblokjes in het midden van de rechthoekige plakjes deeg. Rol het deeg vervolgens op en druk de zijkanten goed op elkaar zodat er geen lucht bij komt.

5. Verdeel de ham-kaasbolletjes over de bakplaat en smeer de bovenkant in met een losgeklopt ei, wat melk of een beetje slagroom. Mocht je dit allemaal niet in huis hebben dan gebruik je gewoon een beetje water.

6. Verdeel over ieder ham-kaasbolletje nog een beetje extra geraspte kaas en bestrooi ze met paprikapoeder.

7. Bak de ham-kaasbolletjes in het midden van de oven in 12 – 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze direct.

Ham-kaasbolletjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.