Ik ben helemaal niet zo’n grootgebruiker van noten. Logisch ook, wat met een meneer in huis die allergisch is voor noten skip ik ze eerder dan dat ik ze apart voor mezelf ergens aan toevoeg. Ik ben echter wel gek op Pecannoten en al tijden wilde ik graag eens een Pecan Pie maken. Ik kon me werkelijk helemaal niets bij de smaak daarvan voorstellen: zou het zoet zijn of toch eerder zoutig? Zouden de Pecannoten niet ontzéttend overheersen? Uiteindelijk ging ik overstag dankzij The Girl Who Ate Everything en maakte ik Pecan Pie Bars, een Pecan Pie maar dan in plaatvorm die je hierdoor lekker makkelijk kunt serveren bij de koffie of thee. En WOW! De bars zijn zoet, zout en de Pecannoten overheersen totaal niet op een vervelende manier. Deze Pecan Pie Bars zijn waanzinnig lekker en zijn met met een noodvaart in mijn favorietenlijstje beland. Sorry Tim, deze bars moet ik af en toe gewoon eens voor mezelf maken.

Wat heb je nodig? (16 bars)

Voor de bodem:

  • 250 gram patentbloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 150 gram roomboter
  • snufje zout

Voor de topping:

  • 3 eieren
  • 300 gram Corn Syrup (verkrijgbaar bij oa. Jumbo en USFoodz)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gesmolten ongezouten roomboter
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 200 gram Pecannoten

1. Zorg ervoor dat de boter voor de bodem koud is. Snijd deze in blokjes en doe de boter bij de bloem, suiker en snuf zout in een kom.

2. Kneed het met je vingers door tot een kruimelig deeg.

3. Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 centimeter in met een beetje olie en leg er een bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180°C.

4. Duw het deeg voor de bodem met je vingers in de bakvorm. Zorg voor een gelijkmatige verspreiding.

5. Bak de bodem van de Pecan Pie Bars 20 minuten in het midden van de oven.

6. Roer alle ingrediënten voor de topping goed door elkaar met uitzondering van de Pecannoten. Doe dit bij voorkeur met een garde zodat je een glad mengsel krijgt.

7. Schep de hele Pecannoten door het suikermengsel en schenk alles op de gebakken bodem in het bakblik. Zorg ervoor dat de noten goed verspreid over de bodem komen te liggen.

8. Bak de Pecan Pie vervolgens 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Laat volledig afkoelen voordat je de Pie in stukken snijd.

Bewaar de Pecan Pie Bars buiten de koelkast in een afgesloten trommel. Dankzij de grote hoeveelheid suiker (jummie ;) ) blijven ze zeker een week houdbaar.

Pecan Pie Bars

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Vera

    Lol ik heb dezelfde vragen bij pecanpie; is het nu zoet.. zout? Toch sla ik dit recept over, hier zit namelijk wel erg veel suiker in.

    Beantwoorden
  2. Sophie

    Klinkt lekker! Maak je ze met gezouten pecannoten? Verder kan ik namelijk weinig zout in jet recept ontdekken..!

    Beantwoorden
  3. Linda Delichef

    Hmm, dat ziet er lekker uit! Ik ben gek op pecannoten en pecanbroodjes, dus dit moet ik proberen! Ik heb wel eens een pecantaart gemaakt, maar die was niet zoet genoeg naar mijn smaak, dat was niet zo’n succes.

    En favoriete snack van mij is ook een stukje brie, met daarop een pecannoot erop en een drupje honing eroverheen. Pecannoten en brie is een heel fijne combinatie!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.