Els heeft al een tijdje haar eigen cupcakeblog waarop ze de lekkerste en leukste cupcakerecepten met jullie deelt en wat hebben wij dan weer een mazzel dat ze graag een van haar recepten met ons wilde delen. Haar pecannoten cupcakes met monchou zien er niet alleen heerlijk uit, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Voor dit recept is gebruik gemaakt van een cupcakemix van Funcakes, dit zijn de betere bakmixen die verkrijgbaar zijn in diverse taartshops en online winkels.

Wat heb je nodig? (12 cupcakes)

  • 250 gram cupcakemix (Funcakes)
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram eieren
  • 100 gram gemalen pecannoten

Voor de topping:

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram MonChou
  • 100 gram poedersuiker
  • blauwe kleurstof
  • 12 halve pecannoten

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Mix de cupcakemix samen met de boter, de eieren en de gemalen pecannoten ongeveer vier minuten met een elektrische handmixer tot het een mooi beslag vormt.

3. Bekleed een cupcakevorm met cupcakepapiertjes en verdeel het beslag over de vormpjes. Dit is het makkelijkst te doen met een ijslepel, maar een normale lepel kan natuurlijk ook. Vul de papiertjes voor ongeveer twee-derde met het beslag zodat je aan het eind mooie platte cakejes overhoudt.

4. Schuif de cupcakevorm voor 18 minuten in het midden van de oven en bak de cakejes gaar tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Laat de cupcakes vijf minuten in de vorm afkoelen en vervolgens volledig op een taartrooster.

5. Mix voor de topping de boter, monchou en de poedersuiker door elkaar tot een gladde crème. Voeg hierna de kleurstof toe (hoe meer kleurstof, hoe donker de kleur van de topping) en mix nogmaals tot de monchoucrème een egale kleur heeft gekregen.

6. Spuit met behulp van een spuitzak de monchoucrème op de cakejes en garneer de cupcakes met de halve pecannoten.

Foto en receptuur zijn eigendom van Cupcakesbakken.blogspot.nl, check deze blog voor nog veel meer leuke en lekkere cupcakerecepten.

pecannoten cupcakes met monchou

Jouw gerecht ook op OMF? Stuur het recept en minimaal één goede foto in via het contactformulier op deze pagina en je krijgt zo snel mogelijk een mailtje terug.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.