Gesponsord – Kennen jullie die tv-reclame nog waarin een jong jochie een klein olifantje pest met een ROLO? Even later zie je de volwassen jongen en blijkt de volwassen olifant 25 jaar later de man nog te herkennen en geeft hij de man alsnog een mep met zijn slurf. Deze reclame dateert al uit 1995 (ik was pas 5!) en heeft onlangs de prijs gewonnen voor beste tv-reclame (hier kun je hem nog even bekijken). Op social media bracht dit aardig wat buzz te weeg en veel mensen vroegen zich af of ROLO nog wel bestond. Jazeker! ROLO vroeg mij om aan de slag te gaan met een lekker recept en natuurlijk kan het niet anders dan dat ik daar een echte guilty pleasure van maakte. Ik maakte een Pindakaas-chocoladecake met ROLO en hoewel het waarschijnlijk al je goede voornemens over boort gooit, is deze cake dat echt waard.

Wat heb je nodig? (1 cake van 30 cm)

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram ongezoet cacaopoeder
  • 50 gram pindakaas
  • snuf zout
  • 1½ zakje (± 180 gram) ROLO’s

1. Verwarm de oven voor op 150°C en vet een cakeblik goed in. Leg er desnoods een vel bakpapier in zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kunt tillen.

2. Doe de boter, eieren en het kristalsuiker in een kom en klop dit luchtig.

3. Voeg het zelfrijzende bakmeel en een snuf zout toe en schep het geheel tot een egaal cakebeslag.

4. Verdeel het cakebeslag over twee kommen. Voeg aan de ene helft het cacaopoeder toe en aan de andere helft de pindakaas. Schep beide goed om tot een egaal cakebeslag.

5. Verdeel de ROLO’s over de twee kommen en schep ze goed door het cakebeslag.

6. Stort het beslag voor de chocoladecake onderin de cakevorm en schep het cakebeslag voor de pindakaascake er bovenop. Zorg ervoor dat de ROLO’s verdeeld worden over het hele cakeblik.

7. Strijk de bovenkant van de cake glad en bak hem in het midden van de oven in 55 – 60 minuten gaar.

Pindakaas-chocoladecake met Rolo

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door ROLO

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Irma

    Ik heb ‘m gemaakt in een tulbandvorm en hij is errug lekker! Pindakaas niet te overheersend en de stukjes rolo at iedereen als eerste op :)

    Beantwoorden
  2. Yara

    Helaas helemaal mislukt bij mij :( Heb m zelfs nog bijna 1,5 uur in de oven gehad maar de cake was veel te vloeibaar. Ik weet niet wat hier mis ging…

    Beantwoorden
    • Sabine

      Oh, wat vreemd! Was het cakebeslag voordat het in de oven ging ook al heel erg vloeibaar of werd de cake in de oven gewoon niet gaar?

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.