Het is weer tijd voor een overheerlijk taartrecept, gebaseerd op een receptuur van mijn favoriete patissier Rudolph van Veen. Ondanks dat het weer ons op dit moment flink in de steek laat, kun je het zonnetje natuurlijk altijd in huis proberen te halen. OhMyFoodness probeert dat vandaag met een recept voor een overheerlijke zomertaart. Vers fruit en een frisse vulling zijn de combinatie voor een heerlijk frisse taart die goed als toetje na de barbecue kan of als lekker tussendoortje op een warme dag. Zorg er in ieder geval voor dat je de taart niet te lang hoeft te bewaren, hij is het lekkerst op de dag zelf.

Wat heb je nodig?

  • Taartbodem (deze kun je natuurlijk ook zelf maken)
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk + een klein scheutje
  • 4 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 gram suiker
  • 200 gram witte chocolade
  • 3 nectarines
  • 2 wilde perziken
  • 1 aardbei
Ik heb voor deze taart een kant-en-klare taartbodem gebruikt omdat ik helaas (nog) niet over een lage bakvorm beschik. Mocht je wel zo’n taartvorm hebben, maak dan de taartbodem lekker zelf. Stuk lekkerder!
1. We beginnen met het maken van de banketbakkersroom omdat deze tijd nodig heeft om af te koelen. Doe de melk, het merg van een vanillestokje en de helft van de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.

 

2. Klop de eidooiers zachtjes los met de rest van de suiker en voeg hieraan de bloem en het scheutje melk toe. Roer totdat een glad mengsel ontstaan en voeg dit aan de vanillemelk toe.
3. Roer goed door totdat er een glad, dik mengsel ontstaat vrij van stukjes. Giet de banketbakkersroom op een plaatje of in een ondiepe kom en zet de room in de koelkast totdat het is afgekoeld. De banketbakkersroom is goed als je de kom kunt bewegen en de room in één grote plak glijdt.
4. Smelt de chocolade au bain-marie en smeer hiermee de volledige taartbodem in. Laat even rusten totdat de chocolade wat gestold is.
5. Klop 250 ml slagroom en voeg dit aan de banketbakkersroom toe. Roer goed door tot het een egaal mengsel is. Stort de room voorzichtig in de bakvorm en zet de taart terug in de koelkast.

 

6. Snijd ondertussen het fruit in plakjes en haal het kroontje van de aarbei af. Vergeet niet de schil van de perzik af te halen! Garneer de taart met het fruit en serveer de taart direct!
 

Wanneer je de taart een paar uur in de koelkast hebt staan zul je zien dat het fruit helaas niet zo mooi blijft. De smaak blijft prima, dus wanneer je de taart voor jezelf maakt kun je hem zeker nog een paar dagen bewaren.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.