test

Tijdens een dagje vrij laatst zapte ik weer eens naar 24Kitchen en gelukkig was Rudolph’s Bakery net op! Jammer genoeg herhalen ze op deze zenders alle programma’s zo’n tien keer per week waardoor ik uiteraard de aflevering die net op was al een keer had gezien. In ieder geval was het de aflevering waarin Rudolph Road Runners klaar maakte, een kleine variant op de Rocky Road zonder toevoeging van noten, en aangezien ik de aflevering al had gezien besloot ik een ritje naar de supermarkt te maken om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Ik kan je alvast verklappen dat deze ‘snoeprepen’ slechts een dag bij ons in de koelkast hebben gestaan.

Wat heb je nodig? (10 repen)

 • 300 gram melkchocolade
 • 150 gram roomboter
 • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel cacaopoeder van goede kwaliteit
 • handvol minimarshmallows (of klein geknipte)
 • 1 rol mariabiscuitjes
 • 75 gram witte chocolade in stukjes

1. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg de boter toe voordat de chocolade compleet gesmolten is.

2. Voeg vervolgens de basterdsuiker, honing en cacaopoeder toe en roer goed door. Blijf rustig verhitten en roeren tot de suiker volledig is opgenomen en de chocolade mooi glad is.

3. Haal de chocolade van het vuur en roer hierdoor de biscuit en minimarshmallows door. Laat even vijf minuten staan tot het een beetje is afgekoeld alvorens je de witte chocolade toevoegt.

4. Roer het beslag kort door en stort het in een met bakpapier bekleedde bakvorm van ongeveer 20×20 cm. Laat de Road Runners minstens twee uur opstijven in de koelkast.

5. Til de ‘koek’ met behulp van het bakpapier uit de bakvorm en snijd in lange repen.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 1. Margriet

  Wow, dit is precies wat ik lekker vind. Niet bakken, lekker snel, veel chocolade: perfect. Qua looks lijkt het wat op arretjescake, smaakt het ook zo?

  Beantwoorden
  • Sabine

   Je kunt de honing ook weglaten. Vervang het desnoods voor een extra schepje suiker als je toch de zoete smaak wil.

   Beantwoorden
 2. ladyNina

  Mijn oma maakte vroeger altijd een hele cake die hier heel erg op lijkt, heerlijk! Alleen zat er verschrikkelijk veel suiker in, dit lijkt me toch iets gezonder ^^
  Bedankt! :)

  Beantwoorden
  • Sabine

   De basterdsuiker zorgt ervoor dat het geheel wat meer ‘chewy’ wordt en dat is eigenlijk wel wat je wil. Je zou kristalsuiker kunnen gebruiken, maar het zorgt wel voor een ander resultaat.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.