Om heel eerlijk te bekennen heb ik nog nooit Pavlova gemaakt. Het staat al tijden op mijn to-make lijstje, maar op de een of andere manier vind ik het niet zo interessant dat ik het direct wil proberen. Gelukkig hebben we daar Sanne die jullie iedere eerste dinsdag van de maand verblijdt met een fijn artikel, want zij maakte namelijk wél Pavlova. Chocolade Pavlova met heerlijk zoete aardbeien want daar moeten we nog even van genieten nu het nog kan. En gelukkig wilde ze het recept met jullie delen!

chocolade pavlova

Wat heb je nodig?
Pavlova:

 • 120 gram eiwitten
 • 115 gram suiker
 • 30 gram cacaopoeder
 • 1 scheutje vanille-aroma
 • snufje zout

Toppings:

 • 180 milliliter slagroom
 • 30 gram poedersuiker
 • verse Hollandse aardbeien

Zorg ervoor dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn en verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.

1. Teken op een vel bakpapier een cirkel ter grootte van de Pavlova (formaat naar keus). Leg het bakpapier omgekeerd op een bakplaat en zet even opzij.

2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg hier vervolgens geleidelijk de suiker aan toe. Blijf doorkloppen tot het eiwit in glanzende pieken omhoog blijft staan.

3. Voeg vervolgens de vanille, een snufje zout en het cacaopoeder aan de eiwitten toe en vouw dit er met behulp van een spatel voorzichtig door. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft!

4. Stort het eiwitmengsel in het midden van de cirkel die je zojuist hebt getekend. Laat wel wat ruimte over, de Pavlova loopt in de oven namelijk wat uit.

5. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de Pavlova in ongeveer een uur gaar. Laat de Pavlova na een uur in de oven afkoelen, terwijl je de deur van de oven op een kiertje laat staan.

6. Klop ondertussen de slagroom lobbig en voeg hier de poedersuiker aan toe. Snijd ook de aardbeien vast in plakjes.

7. Verdeel de slagroom samen met de aardbeien over de Pavlova en serveer het dessert direct.

chocolade pavlova

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. milou

  Oh my dat ziet er lekker uit!
  Ik heb ook wel eens een pavlova gemaakt en hij was wel gewoon hard, maar bij mij rook en smaakte die gewoon nog naar ei zo vies haha

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.