Het is alweer de eerste dinsdag van de maand en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw recept van Sanne! Omdat de Witte Rocky Road vorige maand enorm in de smaak viel, heeft Sanne ook deze maand weer een zoet recept voor jullie in de aanbieding. Wel een recept voor echte chocoladeliefhebbers want deze pure chocoladetruffels hebben een intense chocoladesmaak. Mocht je deze pure -wellicht ietwat bittere- smaak iets willen verhullen dan kun je de truffels nog in de poedersuiker rollen of in een mengsel van poedersuiker en cacao. En anders kun je uiteraard ook nog melk- in plaats van pure chocolade gebruiken.

pure chocoladetruffels

Wat heb je nodig?

  • 300 gram pure chocolade
  • 8 ongeklopte eetlepels slagroom
  • cacao

1. Smelt de chocolade au-bain marie. Mocht je bekend zijn met het tempereren van chocolade dan raad ik je aan dit te doen. Hiermee voorkom je namelijk dat de chocolade direct smelt wanneer je het oppakt. De chocolade ziet er dan ook iets mooier uit en wordt sneller hard. Mocht je niet bekend zijn met tempereren dan is dit niet erg, maar laat dan de truffels iets langer in de koelkast staan.

2. Verwarm de slagroom tot een lauwwarme temperatuur en voeg het hierna toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed door.

3. Laat het mengsel volledig afkoelen en roer het af en toe even door. Zet het afgekoelde mengsel vervolgens minimaal een uur in de koelkast. Na een uur zal het chocolademengsel hard maar nog wel kneedbaar zijn.

4. Doe de cacaopoeder in een schaaltje en haal het chocolademengsel uit de koelkast.

5. Haal met een ijslepel steeds een schep chocolade uit de kom en rol hier balletjes van met je handen. Doe dit snel, de chocolade smelt immers snel dankzij de warmte van je handen. Een tip hiervoor is om na twee/drie balletjes je handen te wassen onder de koude kraan. Hierdoor wordt de temperatuur van je handen iets lager en plakt de chocolade niet zo.

6. Rol de chocoladeballetjes door het cacaopoeder en zet de pure chocoladetruffels vervolgens nog minimaal een half uur in de koelkast alvorens je ze eet.

pure chocoladetruffels

pure chocoladetruffels

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Marita

    Het is erg lekker om hier chili vlokken doorheen te doen! De combinatie van pure chocolade en het pittige van de chili is geweldig!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.