Zo af en toe deel ik dingen op OMF die eigenlijk het label recept niet zouden mogen dragen. Maar ja, hoe noem je het dan? Frutsel, in elkaar geflanst iets, minirecept? In ieder geval, deze supersnelle kaasstengels zijn daar het perfecte voorbeeld van. Werkelijk iedereen kan deze snack maken zonder al teveel problemen. Je hebt slechts vier hoofdingredïenten nodig, voor de rest kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt.

kaasstengels

Wat heb je nodig? (18 stuks)

  • 3 velletjes bladerdeeg (ontdooid)
  • zeezout
  • geraspte kaas naar smaak
  • 1 losgeklopt ei
  • optioneel: gerookt paprikapoeder 

Ik zelf houd meer van de kleine kaasstengels dus vandaar dat ik altijd probeer om één plakje bladerdeeg te verdelen in zes stroken, maar wanneer je de kaasstengels graag iets breder wilt kan dit natuurlijk ook.

kaasstengels

kaasstengels

1. Haal het bladerdeeg vijf minuten voor gebruik uit de vriezer. Persoonlijk vind ik bladerdeeg altijd het makkelijkst om te bewerken wanneer het nog half bevroren is, maar hier kun je op den duur je eigen weg in vinden. Verwarm ook vast de oven voor op 180°C.

2. Snijd het bladerdeeg in lange stroken en verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de plakjes in met een beetje van het losgeklopt ei.

3. Strooi grof zeezout over de plakjes bladerdeeg en vervolgens een royale hoeveelheid geraspte kaas. Mocht je het lekker vinden dan kun je ook nog paprikapoeder gebruiken om de kaasstengels iets meer smaak te geven.

4. Bak de kaasstengels zo’n vijftien minuten in het midden van de oven tot het bladerdeeg is opgepuft en gaar is.

En that’s it, zo snel kun je de supersnelle kaasstengels maken. Stelt helemaal niets voor toch? Eet ze wel snel op want vers zijn ze het allerlekkerst. Maar dit zal vast geen probleem zijn…

kaasstengels

kaasstengels

 

16 reacties

  1. Birgit

    Zo maak ik ook heel vaak kaasstengels. Ik doe er alleen veel meer kaas op, en strooi er soms wat komijnzaadjes overheen, ook erg lekker. Met verjaardagen vliegen ze er altijd doorheen, iedereen vindt het lekker en het is zo easy om te maken. Mooi toch!

    Beantwoorden
  2. Farah

    Dat heb ik ook wel eens, van die dingen die je eigenlijk geen recept zou mogen noemen ;).

    Maar ik vind dit recept(je) wel heel handig! Ideaal als je weinig tijd hebt of weinig inspiratie.

    Beantwoorden
  3. Desirée

    Ik hou van kaasstengels en zelf maken is inderdaad niet zo moeilijk. De tip van het paprikapoeder toevoegen lijkt me ook lekker om eens te proberen :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.