De hoeveelheid kip die wij eten is echt belachelijk. Of nouja, dat valt nou ook wel weer mee maar we eten echt heel veel kip. Voornamelijk omdat het gezond is en omdat het bij ons voedingspatroon past, maar ook omdat het zo veelzijdig is. Het is natuurlijk niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees (*knipoog*). Hoewel wij kip voornamelijk verwerkt in gerechten eten vond ik het ook wel lekker om het stukje vlees eens iets puurder te eten. En daarom maakte ik laatst in spek gewikkelde kipstrips. En nee, dat gaat heus wel iets verder dan een kipfiletje bakken in de koekenpan. Alsnog is het geen haute cuisine, maar lekker.. Dat is het zeker!

Wat heb je nodig?*

  • hoeveelheid kipfilet naar wens
  • per kipstrip een half plakje ontbijtspek

Marinade (genoeg voor 10 strips):

  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • zwarte peper

*Ik ga er een beetje vanuit dat je deze kipstrips als snack serveert, je moet dus zelf even kijken hoeveel kipfilet je nodig denkt te hebben. Per kipstrip gebruikte ik in ieder geval een half plakje ontbijtspek. Ik koos voor langwerpige plakjes spek.

1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar, het moet een vrij dun sausje worden.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Snijd de kipfilets in lange reepjes en wikkel iedere strip in een plakje ontbijtspek.

4. Leg de kipstrips verspreid over een bakrooster en smeer de bovenkant van iedere strip in met de marinade.

5. Bak de kipstrips in het midden van de oven in 10 – 15 minuten gaar.

Deze in spek gewikkelde kipstrips kun je ook prima koud serveren tijdens een feestje. Bak ze hiervoor af in de oven en bewaar ze vervolgens in de koelkast. Het spek blijft hierdoor uiteraard niet knapperig, maar qua smaak zijn ze nog prima!

In spek gewikkelde kipstrips

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Ann

    Wij eten ook weleens in spek gewikkelde kip en dan doen we er soms de kip met Italiaanse kruiden marineren. simpel en heel erg lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.