Soms kom je met restjes van iets te zitten en hieruit ontstaan dan ineens leuke gerechten. Ik had dit ook met de krabkoekjes die ik je nu ga laten zien. Voor het avondeten was ik bezig met het maken van krabpakketjes (waar ik op wonderbaarlijke manier de foto’s van ben kwijtgeraakt en daarom het recept nog niet met jullie kan delen), en ik had nog aanzienlijk wat vulling over. Zonde om weg te doen natuurlijk en daarom besloot ik te experimenteren met het maken van krabkoekjes. En wauw wat is dit goed gelukt. Ontzettend lekker voor zowel de lunch als voor bij het avondeten en ook nog eens gezond. Wat is ontstaan als kliekjesgerecht is nu een gerecht geworden waarvoor je rustig even de keuken in duikt.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 50 gram surimi
  • ¼ eetlepel Harissapasta
  • 1 eetlepel doperwten
  • ¼ rode paprika
  • 1 ei
  • peper en zout
  • verse dille
  • verse bieslook

1. Doe de surimi samen met de harissapasta, peper en zout, verse dille naar smaak en de rode paprika in een keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.

2. Klop ondertussen het ei los en was de doperwten onder de kraan.

3. Meng het ei en de doperwten door het krabmengsel tot een smeuïg papje ontstaat.

4. Verhit een beetje olie in een pan en schep hier met een eetlepel kleine hoopjes van het krabmengsel in. Druk voorzichtig een beetje plat en laat de koekjes aan één kant goed bruin worden voordat je ze voorzichtig omdraait en de andere kant bruin bakt.

5. Serveer de krabkoekjes desgewenst met een beetje chilisaus en strooi er verse bieslook overheen.

Voor degenen die aan Weight Watchers doen: zes van deze krabkoekjes kosten 5 ProPoints.

Helaas is Surimi door toevoeging van E-nummers niet zo gezond als krabvlees, dus mocht je budget het toelaten, kies dan voor krabvlees in plaats van Surimi. Surimi is gelukkig best calorie-arm en daarom prima te gebruiken in deze koekjes, maar ook op toastjes en in salades.

krabkoekjes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Farah

    Lekker hoor!
    Ik ben dol op ‘koekjes’ van vanalles en nog wat. Vooral vis varianten.
    Zelf komt er bij mijn binnenkort ook een recept van viskoekjes online :).

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.