Het stond al een tijdje op mijn wensenlijstje om verse loempia’s te maken. Ze zijn namelijk een stuk gezonder dan gebakken/gefrituurde loempia’s en nog altijd kun je er naar hartenlust mee variëren. Voor de loempia’s had ik rijstvellen nodig en gelukkig verkochten ze die bij onze Toko. Het was wel even uitvogelen hoe ik ze moest gebruiken want tja, ook voor mij was het de eerste keer, maar uiteindelijk is het me gelukt en stonden er waanzinnig lekkere verse loempia’s met garnalen op tafel. Direct na het eten hiervan popten de diverse ideeën alweer omhoog, dus jullie zullen waarschijnlijk nog veel meer leuke gerechten met rijstvellen voorbij zien komen de komende tijd.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 6 rijstvellen
  • 100 gram garnalen
  • 2 bosuitjes
  • 1/3 komkommer
  • 2 bospeentjes
  • 1 handvol noedels

1. Snijd de bosui, komkommer en de bospeentjes met een juliennesnijder of met een mes in lange, dunne reepjes.

2. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat ze volledig afkoelen.

3. Vul een schaal met een laagje handwarm water en laat hier de rijstvellen in weken zodat ze zacht worden. Het beste doe je dit een voor een, wanneer de rijstvellen te lang weken zijn ze namelijk onhandelbaar.

4. Vul het midden van een rijstvel met een vulling naar wens, probeer van alles een beetje op het rijstvel te leggen.

5. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol hem vervolgens op in de vorm van een loempia.

Serveer de verse loempia’s met garnalen met een beetje zoetzure chilisaus. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.

Heb je over? Wanneer je ze luchtdicht verpakt kun je ze prima als lunch meenemen de volgende dag, lekker!

 verse loempia's met garnalen

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

20 reacties

    • Sabine

      Heel kort! Een paar seconde is genoeg, dus ik raad het je aan een voor een te doen. Als je ze allemaal tegelijk laat weken valt er niet meer mee te werken.

      Beantwoorden
  1. anniek

    Hmm, ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt! Ik heb het al wel eens eerder voorbij zien komen op blogs, maar ik was altijd bang dat het een beetje smaakloos is..

    Beantwoorden
    • Sabine

      Als je ze met chilisaus eet zijn ze heerlijk! Je kunt eventueel de garnalen of groenten ook nog marineren voor meer smaak natuurlijk.

      Beantwoorden
  2. Hester

    Oh, ik wist niet dat ze zo ‘rauw’ ook lekker waren! Ik vond loempia’s eerst niet heel lekker, maar de laatste tijd maak je me er echt heel blij mee. Net zoals met chilisaus.

    Beantwoorden
  3. Marjan

    Wij zijn hier ook dol op , maak ze zelf ook met gerookte eendenborst , wat verse ananas , verse munt en noedels en da sausje van wat warmgemaakte honing met daardoor soja , tabasco en witte wijn azijn mmmmmm en zo zijn er natuurlijk nog legio variaties te bedenken kook ze !

    Beantwoorden
      • Marjan

        Oh dan vind je dit ook lekker , pizzadeeg beleggen met plakjes geitenkaas ik gebruik hier zo’n rol voor, gegrilde paprika,s 1 gele en 2 groene van schil ontdaan en in reepjes gesneden, wat gesnipperde knoflook en dan gerookte eendenborst , besprenkelen met olie en dan minuutje of 10-12 in de oven voor serveren wat reepjes basilicum erover
        Eet smakelijk !

  4. Lin

    Aah, ik heb voor morgen een soortgelijk receptje gemaakt. In Vietnam heb ik deze zoveel gegeten en vind ze vers nog lekkerder dan gefrituurd. Vond het wel heel moeilijk ze goed op de foto te krijgen, mooi gedaan!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik wil ze ook nog wel een keer eten in Vietnam ;) ga sowieso aan de slag met meer combinaties, vond het namelijk zeer geslaagd. Ben benieuwd naar jouw recept!

      Beantwoorden
  5. Eva

    Ik doe er altijd een klein beetje fijn gesneden rode peper doorheen. Als je de garnalen door bloem, ei en panko met limoen en kokos haalt heben ze net wat meer “bite”. Blijft populair hier thuis!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.