Hoewel ik het af en toe heerlijk vind om uren lang in de keuken te staan om een mooie taart te maken is het soms maar wat makkelijk om in een handomdraai een snelle snack op tafel te toveren. Deze Kaneelvlinders zijn daar het perfecte voorbeeld van. Het kost je letterlijk vijf minuten en twintig minuten oventijd maar dan heb je wel een oprecht lekker snackje om te serveren bij de koffie of thee. Eigenlijk mag dit geen recept heten want het is zo simpel dat zelfs de kleinsten onder ons dit zouden kunnen maken, maar ik wil hem tóch met je delen!

Wat heb je nodig? (± 26 stuks)

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel kaneel

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Rol het verse bladerdeeg uit en smeer de bovenkant van het deeg in met een dun laagje zonnebloemolie.

3. Schep de beide suikers en de kaneel goed door elkaar in een kommetje en verdeel dit mengsel vervolgens over de plak bladerdeeg.

4. Rol de onderste helft van het bladerdeeg over de lengte strak op naar het midden en doe dit ook met de bovenkant. Plak beide rolletjes goed aan elkaar door het deeg lichtjes nat te maken met een beetje water.

5. Snijd ‘vlinders’ van ongeveer een halve centimeter dik uit de rol deeg en verdeel deze met een beetje tussenruimte over de bakplaat.

6. Bak de Kaneelvlinders in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat afpakt, de suiker is heet!

Bewaar deze Kaneelvlinders in een afgesloten zak of trommel buiten de koelkast, dan zijn ze zeker een paar dagen houdbaar.

Snelle kaneelvlinders

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Supersnelle kaneelvlinders

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Simone

    Die zien er echt verrukkelijk uit! Fijn ook dat het zo lekker makkelijk en snel is, dit is er een om te onthouden.

    Beantwoorden
  2. Anne-Marie

    Ik ben toevallig een boek van Camilla Lackberg aan het lezen, in haar boeken eten ze vaak kaneelbolletjes (Zweeds). Ben best wel benieuwd naar het recept daarvan. Weet jij dat misschien?

    Beantwoorden
  3. Nathalie

    Oeh, must try!
    Ik begrijp alleen niet zo goed waar de olie voor nodig is of waarom je enkel de bovenkant van het bladerdeeg instrijkt met de olie?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.