Sommige receptjes zijn zo ontzettend eenvoudig dat ik er wel eens over twijfel of ik het wel zou moeten plaatsen op OMF. Iedereen kan dit toch bedenken denk ik dan. Met deze Tapasspiesjes met meloen en ham was dit ook het geval, het is namelijk niet meer dan een aantal ingrediënten aan een spiesje rijgen. Toen ik de tapasspiesjes zelf uiteindelijk at was ik toch nog verrast, wat een perfecte combinatie vormen ham, mozzarella, meloen en basilicum eigenlijk, daar hoef je helemaal niet meer aan te doen. En daarom deel ik toch dit ‘receptje’ dat eigenlijk niet zo mag heten. Het is namelijk een ideale borrelsnack bij een feestje maar als bijgerecht bij de barbecue doen ze het ook erg goed.

Wat heb je nodig? (12 spiesjes)

  • 12 bollen mozzarella
  • ½ rijpe galia meloen
  • 6 plakjes Parmaham
  • 12 blaadjes verse basilicum

1. Schraap met behulp van een theelepel of olijvenlepeltje (heeft zoiets een naam?) bolletjes uit de galia meloen. Zorg ervoor dat de meloen goed rijp is en uit de koelkast komt, dat smaak het beste namelijk.

2. Scheur de plakjes Parmaham doormidden en was de basilicum onder de koude kraan.

3. Prik een tapasprikkertje door de meloenbolletjes gevolgd door een half plakje parmaham. Rijg vervolgens een blaadje verse basilicum aan het spiesje. Prik tot slot een bolletje mozzarella aan het stokje en serveer de tapasspiesjes direct.

Naar mijn idee hebben deze tapasspiesjes geen kruiden, dip of marinade nodig omdat alle smaken eigenlijk al op het spiesje zitten. Je hebt het zoete van de meloen, het ziltige van de ham, het kruidige van de basilicum en het zachte romige van de mozzarella. Het is de bedoeling dat je alles in een keer naar binnen schuift zodat je alle smaken proeft en ik vind het dan perfect. Voel je echter vrij om de mozzarella te marineren of om wat extra vergine olijfolie over de spiesjes heen te sprenkelen. Jouw feestje!

Tapasspiesjes met meloen en ham

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Sabine

    He sabine, het is weer een lekker recept. Er bestaan ook gewoon meloen-bolletjes makers. Een soort metalen half bolletje met een gaatje erin. Liefs Sabine

    Beantwoorden
  2. Maaike

    Vaak is simpel juist superlekker, en je moet er maar net opkomen. Ga het zeker maken, lijkt me echt heerlijk op een warme dag, in de tuin met een drankje :D

    Beantwoorden
  3. Fran

    Ik heb dit nu 2 keer gemaakt bij een bbq met buren en later met familie en hoewel het super simpel is, is het super lekker en was het een groot succes.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.