Hoewel ik het nu pas twee keer zelf heb gemaakt ben ik dol op Pulled Pork. Oh my wat is dat toch verschrikkelijk lekker. Omdat ik na de vorige keer nog zeker een halve kilo vlees over had, besloot ik dit stuk te bewaren voor een ander soort recept. Omdat we in verband met het verhuizen de vriezer leeg wilden eten, vistte ik het vlees een poos na de eerste keer pas weer tevoorschijn, maar zeer zeker niet zonder resultaat. Ik maakte verse loempia’s met pulled pork, een match made in heaven.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

Voor de Pulled Pork:

  • 500 gram varkensschouder / procureur
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel ketchup
  • peper en zout

Voor de loempiavulling:

  • 1 ei
  • 100 gram taugé
  • 1 ui
  • 100 gram shiitake
  • 1 theelepel zoete soja woksaus
  • sesamolie

En ook nog:

  • 12 rijstvellen (kwart cirkels)

1. De Pulled Pork maken we deze keer iets anders dan de vorige keer. Schep de knoflookpoeder, uipoeder, cayennepeper, het paprika poeder en het peper en zout even door elkaar en wrijf het vlees grondig in met deze dry rub.

2. Roer de ketchup door de kippenbouillon. Leg het ingwreven stuk vlees in de slowcooker, schenk de kippenbouillon er overheen en laat het vlees 8 uur op Low garen tot het bijna uit elkaar valt.

3. Trek het malse varkensvlees met behulp van twee vorken uit elkaar. Leg het vlees even apart.

4. Snijd de ui in halve ringen en de shiitake in plakjes. Bak de groenten voor de loempiavulling kort aan in een beetje sesamolie. Roer de zoete soja woksaus door de groenten.

5. Klop het ei los en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in reepjes.

6. Week de rijstvellen kort in handwarm water tot ze soepel en zacht zijn. Leg twee kwartcirkels tegen elkaar aan zodat je een halve cirkel krijgt.

7. Verdeel een beetje pulled pork in het midden van de rijstvellen. Leg hier een paar reepjes omelet op, gevolgd door een beetje groenten. Rol de loempia’s op en serveer direct.

Oh JAM, dit was zo lekker. Wat mij betreft hebben deze loempia’s ook geen dipsausje meer nodig, de pulled pork zorgt al voor meer dan genoeg smaak. Mocht je nog een restje vlees van de pulled pork over hebben: maak deze loempia’s.

verse loempia's met pulled porkSorry! Verse loempi’s zijn een crime om op de foto te zetten!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.