Naast oliebollen kunnen ook appelflappen eigenlijk niet ontbreken met Oud & Nieuw. Het goede nieuws is dat appelflappen een stúk eenvoudiger zijn om te maken. Je hebt nauwelijks wachttijd, hoeft niet in de weer met een frituurpan en de lucht die na het bakken in je huis hangt is alleen maar lekker. In de video van vandaag laat ik jullie zien hoe makkelijk het is om zelf appelflappen te maken. Varieer ermee zoals je wilt, dit is in ieder geval een prettig basisrecept.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote appels
  • 4 eetlepels krenten
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel

1. Verwarm de oven voor op 180°C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Laat de krenten even weken in koud water en laat ze uitlekken op een vel keukenrol.

2. Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Doe ze samen met de krentjes in een kom.

3. Voeg twee eetlepels suiker en een theelepel kaneel toe aan de appels en de krenten en schep dit even goed om.

4. Leg het plakje bladerdeeg met een punt naar je toe voor je neer. Schep op de onderste helft van het plakje een beetje van de appelvulling.

5. Vouw de bovenste helft van het bladerdeeg naar je toe zodat een driehoek ontstaat en zorg ervoor dat je de plakjes goed op elkaar drukt.

6. Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met een beetje water. Schep de kristalsuiker en kaneel door elkaar en bestrooi de appelflappen met de kaneelsuiker.

7. Bak de appelflappen in het midden van oven in 20-25 minuten gaar.

Appelflappen

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Marlotte

    Oh, ik vind appelflappen zó lekker. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Heerlijk vind ik het om elk jaar weer in de keuken te staan om oliebollen én appelbeignets te maken. Kan niet wachten!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.