Het is echt waar… De maand is voorbij gevlogen en het is gewoon nu al tijd voor de laatste video in de OMF Detoxmaand. Vanaf maandag ga ik weer aan de slag met zoete snacks, baksels en wat minder supergezonde dingen. Voor de laatste video van de detoxmaand heb ik niet zozeer gekozen voor een kookvideo maar meer voor een inspiratievideo. In de onderstaande video laat ik je zien hoe ik appelnacho’s maak, de perfecte manier om een anders ietwat saai appeltje te pimpen en om te toveren tot een waanzinnig lekkere snack. Haal eruit wat je leuk vindt en varieer vervolgens zelf naar hartenlust. Ik durf te wedden dat jij je appeltje niet gauw meer uit het knuistje eet.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 persoon / mijn variant)

  • 1 Granny Smith appel
  • 2 theelepels amandelboter
  • 2 theelepels kokosroom
  • 1 theelepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel pure chocolate chips
  • 1 eetlepel gehakte gemengde noten
  • 1 theelepel gojibessen
  • citroensap

1. Was de appel en snijd deze in partjes. Houd de schil eraan, dit ziet er namelijk leuk uit en is het meest gezond!

2. Leg de appelpartjes trapsgewijs op een bord. Besprenkel de partjes appel lichtjes met een beetje citroensap om te voorkomen dat ze bruin kleuren.

3. Smeer de amandelboter over de appeltjes en sprenkel er een beetje kokosroom overheen. Verdeel vervolgens de geraspte kokos, chocolate chips, de gemengde noten en de gojibessen over de appelnacho’s.

4. Serveer direct om verkleuring van de appel te voorkomen.

Appelnacho's

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.