Je wilt niet weten hoelang het maken van gevulde koeken al op mijn to-make lijstje stond. Sowieso heb ik dat een beetje met alle Hollandse koeken, het lijkt me zo leuk om ze allemaal een keertje na te maken! Ineen stuitte ik laatst op een recept van Rudolph van 24Kitchen en toen vond ik het echt eens tijd worden om gevulde koeken te maken. Ik ging aan de gang, zette de camera aan en hieronder zie je het resultaat. Alleen vanwege de geur in huis zou je deze koeken al moeten maken. Ze zijn heerlijk voor bij de koffie of thee en vers gemaakt vele malen lekkerder dan de koeken uit de supermarkt.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

 • 150 gram koude ongezouten roomboter
 • 2 eieren + 1 extra om te bestrijken
 • 200 gram patentbloem
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • snuf zout
 • 150 gram amandelspijs

Check de video voor de werkwijze!

Vergeet je niet te abonneren op het OhMyFoodness YouTube-Kanaal! Dan blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s én je hebt de mogelijkheid om verzoekjes in te dienen voor volgende kookvideo’s.

Gevulde koeken

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 1. Mirte

  Ohh, deze staan ook al zo lang op mijn lijstje (net als kletskoppen trouwens)! Het zijn de lievelingskoeken van mijn vader en die is dit weekend jarig, dus misschien moet ik ze ook gewoon eens gaan maken :)

  Beantwoorden
 2. Fatiha

  Mijn vader is dol op gevulde koeken. Hij kan zo een pakje in één keer opeten..

  Ik ga ze morgen eens uitproberen! Zien er super lekker uit en makkelijk ook nog!

  Beantwoorden
 3. Lotte

  Wauw wat zien ze er ontzettend lekker uit! Brings back memories, ik haalde áltijd een gevulde koek op de middelbare school. Zo lekker!

  Beantwoorden
 4. Linda

  Ik heb ze zojuist uit de oven gehaald en ze zien er heerlijk uit (en het hele huis ruikt nu lekker naar de koeken).

  Wel had ik wat problemen met het deeg, bleef erg plakkerig, waardoor ik er geen mooie ronde plakken uit kreeg. Maar met wat ‘ plak’ werk met het deeg is het gelukt, en nu uit de oven zie je er niks meer van. (Had het geprobeerd op te lossen met iets meer bloem toevoegen, maar dat hielp niet zo)

  Nu het moeilijkste gedeelte …. wachten tot ze afgekoelt zijn :)

  Beantwoorden
 5. Loes

  Heerlijk ziet het er uit. Ik wil dit zeker een keer proberen!
  Bedankt voor het handige filmpje.

  Liefs Loes X

  Beantwoorden
 6. Anne-Marie

  Lekker recept!
  Ik sla graag recepten op en zou deze ook graag bewaren.
  Jammer dat je geen werkbeschrijving meer uitschrijft, nu moet ik tijdens het maken de video bekijken.
  Zou je willen overwegen om deze toe te voegen bij je video’s?

  Beantwoorden
 7. Kaylee

  Ben vanochtend aan de slag gegaan, maar ook bij mij bleef de deeg erg plakkerig! Heb er nog extra bloem bij gedaan, en later extra lang in de vriezer gedaan maar het heeft niet geholpen helaas.. Binnenkort ga ik voor de herkansing :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.