Omdat jullie mijn video waarin ik liet zien hoe je zelf Bounty’s kunt maken zo leuk vonden, besloot ik om nog een keer een poging te doen om zelf een snoepreep te maken. Ik heb er een paar keer over moeten doen, maar eindelijk is het me gelukt om een recept te bedenken waarmee je zelf Snickers kunt maken! Ik geef toe dat het veel werk is en dat het, vergeleken met andere recepten op OMF, vrij lastig is maar het resultaat is echt waanzinnig. Deze Homemade Snickers smaken fantastisch en als je ze even in de vriezer legt lijken het net Snicker ijsjes. Beter kan niet toch? Check de video hieronder voor instructies!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (± 16 stuks)

 • 900 gram melkchocolade
 • 60 gram ongezouten roomboter
 • 60 milliliter gecondenseerde melk
 • 200 gram marshmallow fluff
 • 1 pot Bebogeen (karamelpasta)
 • 85 gram pindakaas
 • 1 zakje (235 gram) ongezouten pinda’s

1. Smelt 300 gram melkchocolade au bain-marie. Bekleed ondertussen een vierkante bakvorm met aluminiumfolie of bakpapier.

2. Schenk de gesmolten melkchocolade onderin de bakvorm en verdeel het met behulp van een spatel ook in de hoekjes. Zet de bakvorm in de koelkast tot de chocolade is gestold.

3. Smelt de marshmallow fluff ook au bain-marie en voeg, wanneer het te dik blijft, een eetlepel water toe. Voeg de boter toe zodra de marshmallows vloeibaar zijn geworden.

4. Laat de boter smelten en voeg dan de gecondenseerde melk aan het mengsel toe. Roer goed en laat even verhitten tot het mengsel wat dikker wordt.

5. Haal de kom van het vuur en roer vervolgens de pindakaas erdoor. Hierdoor wordt de nougat laag wat donkerder en dikker.

6. Schenk de vloeibare nougat over de inmiddels gestolde chocoladelaag en zet de bakvorm weer terug in de koelkast. Laat het daar minimaal een uur tot anderhalf staan tot de nougat laag steviger is geworden.

7. Doe de inhoud van de pot karamelpasta in een kom en laat dit boven een pan met water een klein beetje smelten. Roer vervolgens de pinda’s hier doorheen.

8. Verdeel de karamelpinda’s over de nougatlaag in de bakvorm. Zet de bakvorm vervolgens in de vriezer zodat alle lagen goed hard worden.

9. Haal zodra de Snickers hard zijn geworden de bakvorm uit de vriezer en snijd de Snickers in lange repen.

10. Smelt de melkchocolade au bain-marie en wentel de repen met behulp van twee vorken door de chocolade. Laat uitlekken op een rooster.

11. Bewaar de Snickers in een afgesloten bak in de koelkast.

Homemade Snickers

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

18 reacties

 1. Susanne

  Oh wauw, hoe heb je dit voor elkaar gekregen?! Ik zat al zo lang met het idee om een mars te maken maar ik had gewoon geen flauw idee hoe ik die nougat laag moest namaken. Hoe gaat is dit?! haha. Ik ben helemaal enthousiast

  Beantwoorden
 2. Ilse

  Wat een leuk recept! Ik ben niet zo’n zoetekauw, dus veel van de zoete recepten zal ik inderdaad niet snel maken.. Maar snickers zijn wel een beetje een guilty pleasure.. dus dit móet ik een keer proberen!

  Beantwoorden
 3. Annette

  O-EM-GEE dit ziet er zoooo lekker uit. Dit ga ik zeker proberen, ik voel gewoon het speeksel al in mijn mond als ik de foto’s zie hahaha

  Beantwoorden
 4. jenna

  en mss een rare vraag :
  Maar kun je je nog herinneren hoeveel je voor alle ingrediënten hebt betaald ? Want ik vrees ervoor dat er wel een prijskaartje aanhangt.. ;-)

  Beantwoorden
 5. Roxanne

  Ze zien er echt heerlijk uit! Alleen zeg je in het filmpje volgens mij 40 ml gecondenseerde melk, en schrijf je bij de ingrediënten 60 ml?

  Beantwoorden
 6. Kevser

  Dit is pure foodporn. Ik ben bang dat ik dit ook een keer moet maken. Mijn hemel, wat ziet dat er goed uit Sabine. Complimenten!!

  Beantwoorden
 7. Hester

  Awesome dat je ze zo goed na hebt weten te maken! Lijkt me leuk om mee bezig te zijn. Ik ben gek op Snickers en deze zien er eigenlijk nóg beter uit :)

  Beantwoorden
 8. Emma

  Hoooooooly shit wat ziet dit er goddelijk uit. Ik wil dit heel snel proberen! JAMMIE, ik doe nu zo een smiley met hartjes ogen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.