Nostalgie ten top. Alhoewel, nostalgie… ik moet heel eerlijk bekennen dat ik een emmertje Jodenkoeken nog steeds kan verslinden als een beest. Jodenkoeken zijn mijn favoriete koekjes om te gebruiken voor een cheesecake, maar ook zo vind ik ze erg lekker. Gedipt in chocolade of gewoon puur, het zijn mijn favoriete koekjes van vroeger. En daarom werd het de hoogste tijd om eens aan de slag te gaan met een recept. Ik gebruik voor deze video een recept van Cees Holtkamp en oef, dat had ik beter niet kunnen doen. Deze koekjes moet ik nog veel vaker maken en eten.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (28 koeken)

 • 225 gram ongezouten roomboter
 • 150 gram Zeeuws bloem
 • 150 gram patentbloem
 • 10 gram bakpoeder
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 30 gram melk
 • 1 theelepel kaneel
 • 3 gram zout

Check de video voor de uitvoering van het recept!

Jodenkoeken

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 1. Sophia

  Ga dit zeker uitproberen. Misschien smaken ze meer naar de jodenkoeken zoals jij die kent als je een theelepel foelie toevoegt of de kaneel vervangt door koek/speculaaskruiden?

  Beantwoorden
 2. samantha

  ze verkopen hier helaas geen jodenkoeken
  ook geen andere suikers dan kristalsuiker en rietsuiker
  ook niks anders dan bloem en zelfrijzend bakmeel
  kan ik het proberen met wat ze hier hebben? (ondanks dat het anders zal smaken) of is dat verspilde moeite?
  alvast bedankt

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.