Als er bij een feestje warme snacks worden geserveerd ben ik om. Ik eet zoveel liever een bitterbal dan een toastje met paté en ik word gelukkig van pizzabites. Wat ik ook heel erg lekker vind zijn deze Kaas-Salami sticks. Ze zijn belachelijk eenvoudig om te maken en ik durf te wedden dat iedereen er gelukkig van wordt wanneer je besluit deze te serveren op jouw feestje. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je ze maakt. Serveer ze direct uit de frituur met een beetje mosterd en als je geen frituurpan hebt gebruik je gewoon een pannetje met een laagje olie. Werkt net zo makkelijk!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

  • 400 gram Extra belegen kaas
  • 8 plakjes salami (broodbeleg)
  • 1 ei
  • bloem
  • paneermeel

1. Snijd het ‘velletje’ van de kaas en snijd de kaas vervolgens in acht reepjes van ongeveer een centimeter dik.

2. Wikkel het plakje salami om de kaas. Zorg ervoor dat de salami aan de uiteinden van het blokje kaas niet teveel uitsteekt, anders wordt het zometeen lastig met paneren.

3. Doe het ei, de bloem en het paneermeel allemaal in een eigen kommetje. Klop het ei los.

4. Wentel de kaas-salami sticks eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal deze stap vervolgens nog een keer voor iedere kaasstick zodat ze dubbel gepaneerd zijn.

5. Leg de kaassticks vervolgens minimaal twee uur in de vriezer.

6. Verwarm de frituurpan naar 180°C en frituur de kaas-salami sticks zo’n 4 – 5 minuten tot ze van buiten goudbruin zijn en de kaas van binnen licht gesmolten is.

Kaas-Salami sticks

Mocht je trouwens op zoek zijn naar meer inspiratie voor vleeswaar, check Vleeschwaar.nl! Ik ben ambassadeur van dit platform.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Stephanie | Kookles Thuis

    Sabine, wat heb je toch een leuke ideeën! Ik geef kookworkshops en dit is echt een leuk hapje om te maken tijdens Fingerfood of Tapas. Dan maak ik ze iets kleiner dan hoeven ze wellicht minder lang in de vriezer. Ik ga ze in ieder geval uitproberen en misschien ook wel met (gedroogde) ham in plaats van salami en Manchego kaas. Yummie!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.