Ik ben net als vele andere vrouwen met mij dol op brownies maar ze moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de bovenkant knapperig zijn maar de binnenkant zacht en fudgy. En ik zal het dan ook maar direct eerlijk bekennen: ik heb gewoon niet altijd zin om zelf brownies te bakken. En ineens kwam ik op de blog Bakers Royale een recept tegen voor brownie pies, makkelijke brownietaartjes die veel sneller klaar zijn dan echte brownies en waarbij je niet al duimend voor de oven hoeft te zitten om maar te hopen dat de brownies er goed uitkomen. Je begrijpt dat ik niet lang hoefde na te denken om zelf ook aan de slag te gaan met deze brownietaartjes. Want wauw, wat zijn die geweldig! Inderdaad zo klaar en de echte browniesmaak en geur vind je er gewoon in terug.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

  • 1 vel vers bladerdeeg
  • 180 gram (pure) chocolade
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 30 gram kristalsuiker

Check de video voor de werkwijze!

Makkelijke Brownietaartjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Joyce

    Oh nooo, was het hele filmpje zo benieuwd naar hoe ze er van binnen uit zouden zien. Dus nu moet ik ze wel zelf gaan maken ;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.