Al veel vaker heb ik op OMF een cakerecept gedeeld. Denk maar aan deze citroencake bijvoorbeeld, een heerlijk basis cakerecept dat voor talloze variaties in te zetten is. En vandaag is het tijd voor zo’n variatie. Ik gebruikte het basis cakerecept dat al een hele poos geleden werd gedeeld op OMF en daar maakte ik een Marmercake van. Marmercake, chocolade-vanillecake, het maakt mij niet uit hoe je het noemt maar dat het lekker is is zeker. Cake oubollig? Helemaal niet wat mij betreft!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 cake van 20 – 25 cm)

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 250 gram kristalsuiker
 • 200 gram ongezouten roomboter
 • 25 gram ongezoet cacaopoeder
 • 4 eieren
 • 1 theelepel vanille-aroma

Check de video voor de werkwijze.

Abonneer je op het OMF YouTube-kanaal om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste video’s!

Marmercake

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Marmercake

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Roxanne

  Marmercake is de lievelingscake van mijn vriend, en zelf ben ik er ook dol op! Ik moet m maar weer eens maken :) Zelf doe ik altijd de vanille beneden en de chocolade boven

  Beantwoorden
 2. Marjan

  Hoelang duurt het bij jouw standmixer totdat je het mengsel van boter en suiker romig hebt? Heb het idee dat het mengsel bij mij niet echt romig wordt..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.