Wanneer we een feestje geven vind ik het altijd leuk om zoveel mogelijk hapjes zelf te maken. Hoewel een borrelgarnituur of blokjes kaas hun werk ook wel doen, word ik toch net altijd iets blijer als ik mijn gasten zie eten van hapjes waar ik zelf moeite in heb gestoken. In de video van vandaag laat ik je weer eens een leuke party snack zien, ik maak namelijk mini frikandelbroodjes. Ze zijn belachelijk snel klaar en zowel warm als koud te eten. Je zou ze een dag van te voren al klaar kunnen maken en dan luchtdicht in de koelkast bewaren.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (9 stuks)

  • 3 frikandellen
  • 1 vel vers bladerdeeg
  • curry of currysaus
  • 1 losgeklopte eidooier

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol het bladerdeeg uit en snijd de frikandellen in drieën.

3. Verdeel over één helft van het bladerdeeg negen lepeltjes currysaus. Zorg dat je voldoende ruimte overhoudt tussen de hoopjes saus.

4. Verdeel de stukjes frikandel over de saus en vouw de andere helft van het bladerdeeg over de frikandellen.

5. Snijd het dubbelgevouwen deeg in negen stukjes waarbij je ervoor zorgt dat je aan alle kanten van de stukjes frikandel genoeg ruimte overhoudt.

6. Duw de frikandelbroodjes aan alle kanten goed dicht (een vork is hiervoor handig!) en leg de broodjes vervolgens op de bakplaat.

7. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze desgewenst met sesamzaadjes.

8. Bak de broodjes in ± 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

mini frikandelbroodjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Maartje

    Als ik ze wil voorbakken en straks afbakken, hoe lang moeten ze dan beide keren in de oven? Ik wil namelijk niet dat ze te donker worden of uitdrogen

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.