Ik moet altijd een beetje grinniken als ik op Pinterest een recept voor ‘Pigs in a Blanket’ voorbij zie komen. Wie heeft ooit deze naam verzonnen? Het is ook echt grappig als je googelt op deze benaming, je ziet dan serieus foto’s van biggetjes in dekens gewikkeld. Om je te bescheuren. Maar anyways, Pigs in a Blanket zijn niet meer dan (cocktail)worstjes in deeg gerold. Ze worden even in de oven geschoven en vervolgens vaak als partysnack geserveerd. Hartstikke leuk en gegarandeerd een succes. Het leek mij echter wel een keer leuk om te variëren met dit hapje en ik maakte Pittige Pigs in a Blanket, lekker met jalapeños. Geef je de avond direct een beetje pit.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (24 stuks)

 • 1 blikje deeg voor minicroissants
 • 24 cocktailworstjes
 • 12 plakjes kaas (naar smaak)
 • 1 eetlepel roomkaas naturel
 • 10 jalapeñoringetjes (uit pot)

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Snijd de jalapeño fijn en roer deze door de roomkaas.

3. Smeer ieder plakje croissantdeeg in met een beetje van de roomkaas. Leg hier een half plakje kaas en een cocktailworstje bovenop. Rol het deeg vervolgens op en leg de mini worstenbroodjes vervolgens op de bakplaat.

4. Bak de Pigs in a Blanket in het midden van oven in 10 – 12 minuten goudbruin en gaar.

Pittige Pigs in a Blanket

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

12 reacties

 1. Marlotte

  Wat een leuke variatie is dit! Doet me denken aan vroeger, toen stonden deze snacks standaard op tafel bij feestjes. Heerlijk vond ik ze!

  Beantwoorden
 2. Marije

  Haha, ik maak ze best vaak, maar nooit geweten dat het zo’n grappige naam heeft!! En dit recept ga ik binnenkort zeker proberen, hou wel van spicey:-)

  Beantwoorden
 3. Bianca

  Wat een leuk recept!
  Wist je dat het 24 april “Pigs in a Blanket Day” is in Amerika? Op mijn website had ik daar een stukje over geschreven. Ik zal nu een linkje maken naar dit recept :)

  Beantwoorden
 4. Megan

  Pigs in a blanket is echt mijn favoriete verjaardagshapje! Kan me niet schelen dat het eigenlijk een beetje een kinderhapje is, ik zet ze altijd op tafel. En daar zijn mijn kleine nichtjes altijd reuze blij mee ;) Misschien moet ik deze variatie eens proberen!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.