Wooohooo, we gaan weer koekjes bakken! En de Speculoos-Havermoutkoekjes die ik je nu ga laten zien zijn he-le-maal de bom. Geloof je me als ik je vertel dat je er hooguit 10 minuten werk aan hebt en dat ze niet in de oven hoeven? Deze koekjes laat je namelijk opstijven in de koelkast waardoor ze eigenlijk niet kunnen mislukken. En dat is fijn! Haal je overigens niet in je hoofd dat deze koekjes gezond zijn omdat je havermout gebruikt, want gezond zijn ze zeker niet. Het zijn echte bommen en na één koekje zit je vol, maar omdat ze zo lekker zijn moet je ze echt eens maken. Ik vond het recept via Pinterest op deze blog, het is bijzonder hoeveel er in Amerika met Speculoos, een relatief Nederlands product, wordt gedaan!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (16 stuks)

 • 80 gram ongezouten roomboter
 • 120 milliliter melk
 • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 200 gram Speculoos pasta
 • 1 theelepel vanille-aroma
 • 400 gram havermout

Check de video voor de werkwijze!

Speculoos-Havermoutkoekjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Ilse

  Wowie, dit ziet er goed uit! Ik ga het binnenkort eens proberen, maar dan met pindakaas denk ik. Ik hou van knapperige koekjes, maar chewy koekjes kan ik tegenwoordig ook wel waarderen :D

  Beantwoorden
 2. Angelique

  Deze zien er zeker lekker uit. Toch heb ik een vraag, kan ik de basterdsuiker ook voor honing of rijstsiroop vervangen

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.