Guacamole, inmiddels kennen we het allemaal wel en al een hele poos geleden deelde ik al eens recept op OMF hiervoor. Maar mijn recept is in de loop der jaren een beetje aangepast. Waar ik eerst altijd zure room of creme fraiche gebruikte en een beetje chilipoeder toevoegde voor extra pit maak ik de guacamole tegenwoordig met niet meer dan drie basisingrediënten: avocado, knoflook en een sjalotje. Ik nam een video op die ik in eerste instantie alleen wilde gebruiken voor het OMF YouTube-kanaal, maar uiteindelijk leek het me wel leuk om dit korte videoreceptje ook nog even hier te delen. Ik zie de potjes guacamole namelijk nog altijd over de toonbanken vliegen in de supermarkt en dat doet me een beetje zeer. Nergens voor nodig, zelf maken is zo gepiept! Helemaal met het belachelijk makkelijke ‘receptje’ hieronder.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Met dank aan Shutterstock.com voor de featured image

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Lotte

  Ik snap ook niet waarom mensen nog guacamole kopen?! Het is zo makkelijk en 100x lekkerder om zelf te maken. Ik heb ooit van een Mexicaanse geleerd op er een gekookt ei doorheen te doen. Klinkt raar, maar is echt heel lekker!

  Beantwoorden
  • Sabine

   Ik kan daar best inkomen, dat wordt namelijk ook gebruikt in tartaarsaus (vond ik ook heel gek). Zal het eens proberen met ei.

   Beantwoorden
 2. Gabriella

  En als je de pit in het midden van het schaaltje legt, kan hij langer op tafel blijven staan, zonder dat hij bruin wordt!

  Beantwoorden
  • Sabine

   Helpt helaas niet heel lang. Kun je beter citroensap gebruiken, dat werkt iets beter! Al houdt guacamole het nooit heel lang uit hier ;)

   Beantwoorden
 3. Marjon

  Zeker als je eens nagaat wat er precies in die potjes zit! Laatst eentje gezien met 3% avocadoPOEDER! En het is ook nog eens echt niet te eten, zeker als je het echte werk kent!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.