Yaaay, wat ben ik toch dol op het maken van how-to video’s! In enkele minuten laten zien hoe je zelf heel makkelijk iets kunt maken, ideaal. Vandaag is het weer tijd voor zo’n how-to en deze keer laat ik je zien hoe je zelf tomatentapenade kunt maken. En neem van mij aan: dit is echt binnen tien minuten gemaakt en súper lekker.

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 jampotje vol)

 • ½ potje zongedroogde tomaat
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden

1. Snijd de tomaatjes in stukken en hak de knoflook grof.

2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en pureer dit met behulp van een staafmixer. Voeg extra olie toe wanneer je de tapenade te droog vindt.

Geen zin om naar de winkel te gaan? In deze video laat ik je zien hoe je zelf tomaatjes kunt drogen.

Tomatentapenade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tomatentapenade maken

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 1. Danique

  Wat een goed idee om dit te maken. Simpel snel en lekker. Hoe lang denk je dat je dit kunt bewaren?

  Beantwoorden
 2. Kelsey

  Hm.. kan je in plaats van de olijfolie niet beter de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken? Iets wat je anders toch weg gooit en heel veel smaak bevat…..?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.